ARHIVA B365

Tribunalul Bucureşti a admis cererea RADET de intrare în insolvenţă

„Admite cererea debitorului Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr 85. 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală a insolvenţei împotriva debitorului Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti”, se arată în decizia dată, miercuri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Judecătorii au fixat ca termen limită de depunere de către creditori a opoziţiilor în 10 zile de la notificare. Decizia poate fi atacată tot la Tribunalul Bucureşti cu apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat la sfârşitul lunii septembrie proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă.

ELCEN cere insolvenţă, după ce RADET a solicitat acelaşi lucru.

RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că insolvenţa RADET reprezintă cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor în privinţa furnizării apei calde.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button