Tribunalul București a decis: Dumitru Dragomir nu a prejudiciat LPF

de:
11 apr. 2014
0 Afișari
Tribunalul București a decis: Dumitru Dragomir nu a prejudiciat LPF

Concluzia apare în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti (TB) a respins propunerea de arestare preventivă a fostului şef al al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), scrie realitatea.net.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi Raul Alexandru Nestor de la TB, care a decis cercetarea în libertate a lui Dragomir, arată în motivare că acuzaţiile aduse acestuia nu sunt probate de dovezile aduse de anchetatori.

Magistratul notează, în documentul citat, că „mijloacele de probă administrate în cauză, interpretate în mod coroborat, permit reţinerea presupunerii conform căreia s-a recurs la serviciile unei societăţi de intermediare în scopul cesiunii drepturilor de transmisie televizată a meciurilor de fotbal”.

„Faptul că o asemenea procură ar fi anterioară hotărârii AGA prin care s-a discutat posibilitatea apelării la un intermediar (a cărui existenţă este confirmată atât de inculpatul Corbu Mihai, cât şi de martorul Tărău Adrian) nu este în măsură să demonstreze cu certitudine implicarea inculpatului Dumitru Dragomir în comiterea unor activităţi cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionistă de Fotbal. Mai mult, în condiţiile în care există presupunerea rezonabilă conform căreia inculpatul Dragomir Dumitru ar fi militat pentru reducerea comisionului acordat firmei intermediare, este greu de presupus în actualul stadiu al cercetărilor caracterul prejudiciabil al faptelor pentru care inculpatul Dragomir este cercetat”, se arată în motivare.

Judecătorul Nestor mai precizează că LPF nu s-a constituit parte civilă în cauză, ceea ce înseamnă că instituţia nu se simte prejudiciată de pretinsele fapte invocate de anchetatori.

„Desigur că valoarea de aproximativ 2.800.000 de euro este una extrem de ridicată, însă, din analiza actelor şi lucrărilor cauzei, nu rezultă că Liga Profesionistă de Fotbal ar fi reclamat existenţa unui asemenea prejudiciu, la dosar neexistând nici măcar o cerere de constituire ca parte civilă în procesul penal”, explică magistratul.

Nestor mai arată că „un alt element extrem de important în aprecierea poziţiei inculpatului Dragomir Dumitru faţă prejudiciul pretins provocat prin faptele sale este că niciun mijloc de probă administrat în cauză nu permite reţinerea faptului că şi-ar fi însuşit în interes personal o parte din suma încasată ca urmare a cedării unor pachete de drepturi de televizare a unor meciuri de fotbal către RCS-RDS”.

„Mijloacele de probă demonstrează că aceste sume de bani ar fi ajuns la societatea care a intermediat cesiunea drepturilor, respectiv la SC Capital Properties SRL, iar acesta, mai departe, i-a virat în conturile unor societăţi cu comportament de tip fantomă, fiind apoi retraşi şi redirecţionaţi către adevăratul beneficiar”, se mai arată în motivarea magistratului.

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi dimineaţă, ca Dumitru Dragomir să fie cercetat în libertate, în timp ce oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv, în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV pentru meciuri.

Decizia TB nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au reţinut, luni, pe Dumitru Dragomir, pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, pe Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, şi pe Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cookies