Tribunalul a anulat Planul Urbanistic General al Bucureștiului. Ciprian Ciucu: Fără PUG, închidem orașul.

26 iun. 2022
842 afișări
Tribunalul a anulat Planul Urbanistic General al Bucureștiului. Ciprian Ciucu: Fără PUG, închidem orașul.
Tribunalul a anulat Planul Urbanistic General al Bucureștiului. Ciprian Ciucu: Fără PUG, închidem orașul. | Sursă foto: Unsplash

Hotărârea Consiliului General al Municipiului București prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei (PUG), a fost anulată de către Tribunalul București.

Tribunalul a anulat Planul Urbanistic General al Bucureștiului

Decizia ce a fost dată de către Tribunalul București nu este una definitivă, astfel că aceasta poate fi atacată. Iată ce a fost publicat pe portal.just.ro.

Admite acțiunea. Anulează HCGMB nr. 269/21.12.2000, emisă de către instituția pârâtă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul București.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că nu a fost făcut nici un progres în ceea ce privește lucrărilor la PUG.

Ne aflăm tot acolo unde ne aflăm în ultima zi de mandat a Gabrielei Firea.

Edilul Sectorului 6 spune că în cazul în care instanța va lua o decizie definitivă prin care Planul Urbanistic General să fie anulat, nu există nimic ce ar putea să îl înlocuiască.

Procesul referitor la PUG-ul Capitalei a fost intentat în anul 2018, de către Carmen Speranța Tomescu. Obiectul acestui proces este constituit de anulare hotărârii prin care a fost aprobat PUG-ul împreună cu studiile de fundamentare.

PUG-ul trebuie schimbat de 10 ani

În baza acestui Plan Urbanistic General al Bucureștiului din anul 2000 s-a construit în ultimii 20 de ani.

Motivul pentru care acesta a fost anulat este că, după cum informează Tribunalului București, nelegal. PUG-ul actual avea un termen de valabilitate de 10 ani, adică până în 2010.

Cu toate asta, pentru că noul PUG nu era gata și nu este gata nici acum, Consiliul General a prelungit PUG-ul din anul 2000, prin mai multe hotărâri.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat pentru HotNews.ro următoarele:

Nu are nicio consecință juridică pentru că este o hotărâre supusă recursului, pe care îl vom exercita, și este o hotărâre profund eronată a instanței de judecată. Pentru că reclamantul nu avea niciun interes în această cerere.

Este vorba despre un proprietar al unui imobil de pe strada Berzei, care dorește să conteste exproprierea care s-a făcut în vremea primarului Sorin Oprescu.(…)

Adică exproprierea s-a făcut în baza a trei hotărâri de Consiliu General care au fost între timp anulate definitiv.

Cookies