Treptele din București care duc fix într-o portieră. Portiera e a unei mașini parcate cu deosebită considerație și mult respect

14 sept. 2023
4689 afișări
Treptele din București care duc fix într-o portieră. Portiera e a unei mașini parcate cu deosebită considerație și mult respect
Treptele din București care duc fix într-o portieră. Portiera e a unei mașini parcate cu deosebită considerație și mult respect. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer a încurcat circulația pietonilor, parcând, în același timp, și pe trotuar și în dreptul unor trepte. Bucureștenii care s-au chinuit să urce scările au avut parte de o surpiză atunci când au ajuns sus.

Parcarea neregulamentară a apărut rapid pe rețelele de socializare

Un șofer din Ilfov a venit în București, nu a găsit loc de parcare, așa că s-a gândit să-și lase mașina pe trotuar, chiar în dreptul unor scări. Deci, oamenii care urcau pe treptele respective ajungeau la portiera mașinii și nu aveau nicio șansă să o ocolească.

În imagine se pot observa și pavele în trei culori, deci, există posibilitatea ca mașina să fi fost parcată în Sectorul 3 al Capitalei.

Un trecător a observat parcarea neregulamentară a șoferului și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Acolo, postarea a fost văzută de zeci de persoane.

Parcare neregulamentară
Parcare neregulamentară. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

Mulți șoferi din București aleg să-și parcheze mașinile atât pe trotuare, cât și în alte locuri nepermise. Însă, conform Codului Rutier, parcarea vehiculelor pe trotuar este interzisă:

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3).

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

De asemenea, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies