Trenurile Soarelui revin pe șine și vara aceasta. Biletul pe ruta București-Constanța este mai ieftin decât plinul la mașină

07 iun. 2022
16639 afișări
Trenurile Soarelui revin pe șine și vara aceasta. Biletul pe ruta București-Constanța este mai ieftin decât plinul la mașină
Trenurile Soarelui revin pe șine și vara aceasta. Biletul pe ruta București-Constanța este mai ieftin decât plinul la mașină. Sursa foto: Pexels

Din iunie și până în septembrie „Trenurile Soarelui” vor asigura transportul către Marea Neagră. CFR Călători spune cât durează drumul cu trenul pe ruta București-Constanța, dar și cât costă un bilet.

UPDATE: De la 1 iulie 2022, prețurile biletelor de tren au fost majorate. Cu toate acestea, CFR Călători transmite că păstrează reducerile tarifare: 5% din prețul biletului dacă acesta este cumpărat online, 10% dacă biletul se cumpără cu o anticipație de peste 10 zile, 10% dacă biletul se cumpără dus-întors.

O călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța, clasa a II-a, la tren IR costă 72 de lei la casa de bilete (68.65 de lei Online/ATM). La tren Regio-Expres costă 40 de lei la casa de bilete (38.25 de lei Online/ATM). La tren Regio costă 36 de lei la casa de bilete (34.25 de lei Online/ATM).

Turiștii pot alege „Trenurile Soarelui”

Începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă (10/11 iunie 2022), CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”.

40 de trenuri vor asigura în fiecare zi legături directe din toată țara cu staţiunile aflate pe litoralul românesc, dar și cu Delta Dunării până la toamnă (11/12 septembrie 2022).

Regiunile ţării vor fi conectate timp de 3 luni cu cele mai căutate destinaţiile de vacanţă de la malul Mării Negre. Turiștii vor avea posibilitatea să călătorească fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Trenurile puse la dispoziție vara aceasta de CFR Călători

  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur (15 perechi din București Nord, 12 perechi din București Băneasa – din care 3 perechi nu trec prin stația București Nord, 1 pereche din București Obor).
  • Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre capitală sau Constanța.

Durata și prețul călătoriei pe ruta București-Constanța

Aproximativ 2 ore și 20 de minute durează călătoria pe ruta București-Constanța. Fie vorba între noi, știm că drumul spre litoral, cu mașina, durează mai mult și de cele mai multe ori pe autostrada A2 se formează cozi uriașe, timp în care șoferii stau bară la bară.

O călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța la clasa a 2-a, la tren IR costă 59,60 lei, la tren Regio-Expres costă 33,20 lei și la tren Regio costă 30,30 lei. La aceste tarife se aplică și reduceri, astfel:

  • 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicație) și de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari;
  • 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • O reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație.
  • Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Pe toată perioada verii, turiștii care se află pe litoralul românesc vor avea posibilitatea să călătorească între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor cumpăra biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia.

Informații despre biletele CFR Călători se pot găsi AICI, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

Planificarea călătoriilor

De asemenea, CFR Călători le recomandă turiștilor să-și planifice din timp călătoriile. Biletele pot fi cumpărate cu anticipație de 30 de zile:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).
Cookies