ARHIVA B365

Trenurile de metrou din Capitală,stropite cu bentonita de la lucrările la Pasajul Piaţa Sudului.FOTO

Bucureştenii care au circulat, miercuri, pe Magistrala M2, Berceni – Pipera, au observat că trenurile de metrou sunt pline de stropi, produşi de o substanţă deschisă la culoare. Substanţa respectivă este bentonită şi provine de la lucrările efectuate la pasajul subteran de la Piaţa Sudului, potrivit reprezentanţilor Metrorex.

„Primăria Capitalei construieşte un pasaj la Piaţa Sudului. Din cauza lucrărilor la acest pasaj s-a scurs bentonita folosită pe şantier şi astfel s-au murdărit trenurile de metrou. Această substanţă care este ca un ciment mai subţire s-a scurs şi a ajuns până pe trenurile de metrou. Noi am spălat deja 10 trenuri, am luat legătura cu Primăria şi s-a oprit lucrarea până când găsim o soluţie să nu se mai întâmple asta, dar s-ar putea să mai fie nevoie să le spălăm o dată sau de două ori pentru că bentonita nu se curăţă aşa uşor, după ce se întăreşte. Sperăm să rezolvăm situaţia cât putem de repede. Bentonita s-a infiltrat probabil prin unele crăpături, iar trenurile de metrou care au trecut prin acea zonă au fost murdărite de bentonită”, a declarat, pentru B365.ro, un reprezentant Metrorex.

În toamna anului trecut, Metrorex a încheiat un contract pe patru ani pentru „servicii de salubrizare spaţii publice, spaţii tehnice din staţiile de metrou, trenuri electrice de metrou, locuri de remizare material rulant pe magistralele de metrou, colectare, evacuare gunoi din staţii şi depouri, spaţii (birouri)”. Firma care a câştigat licitaţia este SC Libro Events SRL, cea care a asigurat serviciile de curăţenie și în prima parte a anului trecut şi care a fost intens criticată din cauza gunoaielor din staţiile de metrou, situaţie relatată pe larg de B365.ro AICI şi AICI.

Potrivit contractului, Metrorex va plăti până la 38,5 milioane lei, echivalentul a circa 8,75 milioane euro, pentru curăţenia la metrou, în următorii patru ani.

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a declarat anterior, pentru B365.ro, că a reuşit să facă „foarte multe economii, de la curăţenie, la deratizare şi pază”. Înainte de desemnarea câştigătorului licitaţiei, şeful Metrorex anunţa că vrea să scadă costurile cu serviciile de curăţenie şi dezinsecţie cu 30%. Însă, această măsură a fost intens criticată de sindicalişti care s-au plâns de mai multe ori de mizeria din staţiile de metrou. În timp ce sindicaliştii susţineau că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că serviciile de curăţenie erau asigurate de SC Libro Events SRL, o firmă de catering cu 50 de angajaţi, şeful Metrorex a precizat că staţiile de metrou din Bucureşti erau pline de gunoaie din cauza firmei Romprest, care a blocat, prin contestaţii, licitaţia pentru serviciile de curăţenie. Directorul general al Metrorex a mai spus că preţul plătit în prima jumătate a anului trecut pentru asigurarea curăţeniei în staţiile de metrou era de 12 ori mai mic faţă de cel practicat anterior, dar se făcea doar „strictul necesar”.

Ne-am propus să scădem costurile cu serviciile de curăţenie şi dezinsecţie cu 30% şi părerea mea e că aşa se va întâmpla. Eu lupt pentru ca societatea să aibă cheltuieli cât mai mici în toate domeniile de activitate. Preţurile pe care le plătim acum firmei care se ocupă acum de curăţenie sunt de 12 ori mai mici decât cele practicate de Romprest. Se face strictul necesar de curăţenie până se finalizează procedura de acord cadru pe curăţenie„, a declarat anterior, pentru B365.ro, Aurel Radu.

Citeşte şi: Lucrările la reţelele edilitare împiedică finalizarea Pasajului Piaţa Sudului


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button