Trenuri de Metrou suplimentate. Metrorex scoate încă 7 trenuri în circulație, dar le limitează, în special, la perioadele de vârf

30 sept. 2022
6761 Afișari
Trenuri de Metrou suplimentate. Metrorex scoate încă 7 trenuri în circulație, dar le limitează, în special, la perioadele de vârf

Din 3 octombrie a.c., odată cu începerea anului universitar, vor fi introduse în circulație în rețeaua de metrou încă 7 trenuri, anunță Metrorex.

Aceste trenuri sunt scoase în circulație ca urmare a efectuării de plăți către Alstom, prestatorul de servicii de mentenanță și salubrizare, precizează compania.

Cele 7 trenuri vor fi folosite, în special, în intervalele cu vârf de trafic: 7.00-9.00 și 17.00-19.00, suplimentar față de trenurile aflate în program.

În comentarii, o persoană își exprimă nemulțumirea față de orar, întrucât consideră că sunt nedreptățiți cei care circulă înghesuiți în metrouri, dimineața, la ora 6.00 sau după-amiaza, între orele 16.00-19.00.

”Măsura vine ca urmare a demersurilor făcute de către Metrorex împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin efectuarea de plăți către prestatorul de servicii de mentenanță și salubrizare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport în comun cu metroul.”, transmite Metrorex.

Criza de la metrou din vară. ”La rectificarea bugetară au fost prevăzute sume de bani”

În 2 septembrie, Metrorex anunța că s-au redus timpii de asteptare la metrou iar intervalele de succedare a trenurilor se micșorează.

Conform ultimului anunț, circulația trenurilor de metrou se desfășoară astfel:

Magistrala 1: 7 –8 minute
Magistrala 2: 4 minute
Magistrala 3: 7-8 minute
Magistrala 4: 7 minute
Magistrala 5: 6 minute (12 minute relatia Romancierilor – Valea Ialomitei/ Raul Doamnei).

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat în 30 august că la rectificarea bugetară ai fost prevăzute sume de bani pentru metrou.

”Nu mai vreau să acţionăm aşa. De ce? Pentru că de fiecare dată e un soi de şantaj, disconfortul bucureştenilor este folosit pentru a face un soi de presiune pe Guvern în a veni şi a plăti de fiecare dată toate aceste minusuri”, a declarat Grindeanu, la școala de vară de la Neptun.

În perioada acestei veri, din cauza datoriilor acumulate către furnizorul de mentenanță Alstom, circulația trenurilor de metrou a fost afectată, astfel că intervalul de succedare al trenurilor a fost și de 15 minute.

Îți recomandăm și:

Cookies