Trenul metropolitan București – Ilfov | Calea ferată dintre Pajura și Mogoșoaia se modernizează

13 iul. 2023
921 afișări
Trenul metropolitan București - Ilfov | Calea ferată dintre Pajura și Mogoșoaia se modernizează
Trenul metropolitan București - Ilfov | Calea ferată dintre Pajura și Mogoșoaia se modernizează | Sursa foto: I.I. Scrioșteanu

Secretar de stat în ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu anunță că a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice SEAP licitația pentru modernizarea trenului metropolitan – linia de cale ferată de pe sectorul PajuraMogoșoaia.

Acest proiect presupune proiectarea și execuția lucrărilor de semnalizare, inclusiv execuția dublării parțiale a liniei ferate:

Scopul proiectului constă în creșterea capacității de circulație a trenurilor prin dublarea parțială a liniei ferate dintre Gara de Nord București și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni, prin introducerea a două noi aparate de cale și prin operaționalizarea sistemului de semnalizare.

Trenul metropolitan – Ce presupune modernizarea căii ferate Pajura – Mogoșoaia

Principalele lucrări prevăzute de contract  sunt:

🏗️ lucrări de relocare, modificare, respectiv demontare din cale a vechilor instalații CF

🏗️ introducerea a 6 circuite de cale pe linia CF 301K și linia 700

🏗️ montarea a 4 stâlpi de semnalizare

🏗️  montarea a 2 electromecanisme de macaz, montarea de încălzitoare pe aparatele de cale

🏗️ realizarea rețelei de cablaj pentru echipamentele nou-introduse în cale (cabluri de semnalizare, cabluri pentru alimentare a semnalelor, dulapurilor de bloc, adaptarea dependințelor pentru noua configurație)

🏗️ montarea de dulapuri pentru echipementele de semnalizare

🏗️ reconfigurarea instalațiilor din stația Mogoșoaia

Lucrările, mai declară oficialul, vor scurta timpul în care ajungi cu trenul din București la aeroportul Otopeni.

𝗩𝗿𝗲𝗮𝘂 𝘀𝗮 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗺 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗹 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟰𝟬 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝟯𝟬 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲, 𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗶𝗻𝗰𝗮𝘁 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁𝗿𝗼𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝘀𝗮 𝗰𝗮𝗽𝗲𝘁𝗲 𝗼 𝗮𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗮, 𝗶𝗮𝗿 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗮 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂 𝘀𝗶 𝘀𝗮 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗲, 𝘁𝗼𝘁𝗼𝗱𝗮𝘁𝗮, 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁𝗶𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗮, 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝘂 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝘁𝗲𝘁𝗲 𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁.

Secretarul de Stat mai spune că valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 6.5 milioane lei, fără TVA, finanțare de la bugetul de stat, iar termenul contractul este de 7 luni.

Ce s-a mai întâmplat, în ultimele ore, în București:

Cookies