ARHIVA B365

Tren de mare viteză, pe litoralul Mării Negre

Compania va lansa în a doua jumătate a anului licitaţia pentru modernizarea căii ferate Ruse-Varna, scrie cotidianul Trud, conform Mediafax. 

Planul pentru calea ferată Varna-Ruse face parte dintr-o idee mai amplă pentru o cale ferată Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Varna. Pe această ruta Varna-Ruse circulă în medie în prezent doar 780 de călători pe zi, iar modernizarea liniei pentru o viteză de până la 160 de kilometri pe oră nu ar fi rentabilă în aceste condiţii.

În acelaşi timp, podul dintre Giurgiu şi Ruse este traversat zilnic de circa 3.000 de maşini, 2.000 de camioane şi 100 de autobuze. Planul autorităţilor prevede ca cel puţin o parte a traficului în direcţia Varna să fie atras de o cale ferată cu viteză mare.

Dacă proiectul trenului de mare viteză este implementat ar permite efectuarea unei călătorii între Varna şi Bucureşti în 3 ore.

Varna este port la Marea Neagră, iar în apropierea oraşului se află mai multe staţiuni turistice importante, printre care Nisipurile de Aur şi Albena.

Peste un milion de români îşi petrec vacanţele anual în Bulgaria, România fiind principala sursă de turişti pentru ţara vecină.

Pe ruta Bucureşti – Constanţa, durata unei călătorii cu trenul este de 2 ore şi 50 de minute.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button