Tren/autobuz spre Aeroport. STB repune în circulație linia 780 pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni

25 mart. 2022
2214 Afișari
Tren/autobuz spre Aeroport. STB repune în circulație linia 780 pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

Linia de autobuz 780 va fi repusă în funcțiune în perioada 28-30 martie 2022, pe traseul: Gara Basarab – Gara de Nord – Piața Presei – Aeroportul Băneasa – Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni) și retur, potrivit unei dispoziții a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

În această perioadă, legătura directă spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă va fi asigurată de Societatea de Transport Bucureşti Ilfov, care redeschide linia 780 Gara Basarab – Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pe care vor circula 4 autobuze, în intervalul orar 8.00 – 14.30, cu plecări de la Gara Basarab, respectiv AIHC, la un interval de succedare de 30 de minute.

Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul călătorilor afectați de suspendarea temporară a circulației trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, ca urmare a efectuării unor lucrări de întreținere a căii ferate.

Lucrări de revizie la calea ferată pe traseul spre Aeroportul Otopeni

Circulaţia trenurilor spre Aeroportul Otopeni va fi afectată în perioada 28-30 martie de lucrări de revizie care trebuie efectuate de angajaţii CFR.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, în perioada 28 – 30 martie 2022, în intervalul orar 9.00 – 14.00, personalul feroviar de specialitate desfăşoară reviziile bianuale la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale pe relaţia Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia – Aeroport.

Reviziile se vor desfăşura timp de trei zile, în staţiile Bucureşti Nord, HM Pajura, Mogoşoaia şi pe linia de racord spre Aeroport, cu scoaterea de sub tensiune a liniei de contact şi închiderea temporară a circulaţiei trenurilor, pe relaţia Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia – Aeroport, între orele 9.00 şi 14.00.

În perioada desfăşurării lucrărilor feroviare, respectiv 28 – 30 martie 2022, CFR SA a solicitat celor doi operatori de transport feroviar de călători – CFR Călători şi Transferoviar Călători – anularea a 18 curse, din cele 72 prevăzute în orarul zilnic de circulaţie pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport International Henri Coandă Bucureşti T1, celelalte trenuri respectând programul de circulaţie stabilit în Mersul Trenurilor.

 

Cookies