Trei șoferi de Uber din București și-au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și au ieșit la o vorbă. „E locul ideal pentru ei”

09 iul. 2023
12823 afișări
Trei șoferi de Uber din București și-au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și au ieșit la o vorbă. „E locul ideal pentru ei”
Trei șoferi de Uber din București și-au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și au ieșit la o vorbă. „E locul ideal pentru ei”. Sursa foto: Facebook/ Bukureștiul

În timp ce așteptau să le intre comenzi, trei șoferi de Uber din București și-au lăsat mașinile parcate pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

„Acolo primesc curse mai repede”

Trei șoferi au fost surprinși parcându-și mașinile pe locurile destinate persoanelor cu handicap, lângă Băneasa Shopping City.

În timp ce mașinile lor erau parcate neregulamentar, aceștia stăteau de vorbă afară și dezbăteau diverse subiecte, nestingheriți. Șoferii nu aveau nicio legitimație în bord care să ateste că transportă o persoană cu dizabilități.

Momentul a fost surprins și fotografiat de către un trecător, iar, ulterior, imaginea a fost publicată pe pagina de Facebook „Bukureștiul”, alături de descrierea:

Săracii Uberiști! Toți au dizabilități.” 

Postarea a fost văzută de mai bine de 100 de internauți, iar câțiva dintrre ei au adăugat comentarii. Mulți dintre ei au fost deranjați de comportamentul șoferilor. Alții, pur și simplu, au ironizat situația.

Câteva dintre comentarii

  • „Ce știi tu fraiere.. acolo primesc curse mai repede…. așa este setată aplicația.. mai plătesc și 10 lei pe oră că staționează acolo.” – D. B.
  • „Asta le este menirea, ăla este locul ideal pentru ei.” – D. S.
  • „Această tagmă profesională definește cele mai urâte caractere umane!” – M. M.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Șoferii care își lasă autovehiculele parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să primească amenzi destul de mari. Asta doar în cazul în care nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies