Trei români morţi şi 18 răniţi, într-un grav accident rutier în Ungaria

de:
30 aug. 2013
0 Afișari
Trei români morţi şi 18 răniţi, într-un grav accident rutier în Ungaria

Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la fata locului, au confirmat următoarele: microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români. Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled. Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

Ministerul Apărării Naţionale trimite un avion de tip Spartan în Ungaria. La faţa locului va ajunge şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, cinci sau şase persoane sunt în stare gravă.

Sorin Amarinei, administratorul firmei de transport, a declarat, în direct la Realitatea TV, că şoferii microbuzului aveau peste 10 ani experienţă de condus. Potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial, Sorin Amarinei este asociatul firmei SC Rocrina Tour SRL.

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, astăzi, 30 august 2013, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc, notează Realitatea.net.

Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români.

Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la gravul accident rutier produs vineri dimineaţă, în Ungaria. Consulul României la Budapesta şi atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor l

Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri dimineaţa pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci, relatează MTI. Treizeci şi trei de persoane au fost rănite, dintre care 18 grav, a declarat Zsofia Nagy, o purtătoare de cuvânt a serviciului naţional ungar de salvare.

Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord. Cauza accidentului este face obiectul unei investigaţii, potrivit MTI. Circulaţia rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecţionate spre autostrăzile 4 şi 5.Mai multe persoane rănite, inclusiv cetăţeni străini, se aflau în stare critică şi erau supuşi unor intervenţii chirurgicale, scrie MTI, fără alte precizări. Între cele 11 persoane grav rănite se află români, bulgari, sârbi şi turci, menţionează agenţia ungare de presă.

Cookies