Trei puști, olimpici la matematică, aprind luminile la Târgul de Crăciun București. Nicușor Dan: E o onoare că au acceptat să ia parte la deschidere

30 nov. 2023
529 Afișari
Trei puști, olimpici la matematică, aprind luminile la Târgul de Crăciun București. Nicușor Dan: E o onoare că au acceptat să ia parte la deschidere
Trei puști, olimpici la matematică, aprind luminile la Târgul de Crăciun București. Nicușor Dan: E o onoare că au acceptat să ia parte la deschidere. Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook

Trei elevi care au obținut medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia vor aprinde luminile de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, joi seară. Nicușor Dan a vorbit puțin despre elevii respectivi pe rețelele de socializare, unde i-a lăudat pentru munca depusă.

„I-am primit cu mare bucurie la Primărie în această seară”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că luminile de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției și iluminatul festiv din oraș vor fi aprinse de Andrei Chiriță, David Anghel și Pavel Ciurea, trei elevi olimpici la matematică.

Andrei Chiriță, David Anghel și Pavel Ciurea sunt trei dintre elevii care au luat medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia”, a scris Nicușor Dan despre ei.

Edilul spune că i-a primit cu mare bucurie miercuri seară la Primărie, unde au venit însoțiți de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Medicină și Informatică a Universității din București.

Cei trei copii vor fi prezenți mâine la ora 18:00 în Piața Constituției unde vor aprinde luminile din Târgul de Crăciun și iluminatul festiv din oraș”, a mai spus primarul.

Nicușor Dan și cei trei elevi olimpici
Nicușor Dan și cei trei elevi olimpici. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

„Este o onoare pentru București că au acceptat să ne fie alături la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun”

În lotul de matematică se mai află încă 3 membrii: Andrei Moldovan (medalie de aur), Robert Dragomirescu (medalie de aur) și Radu Lecoiu (medalie de argint). Cei 3 băieți sunt, începând de anul acesta, studenți la Universități de prestigiu din afara țării.

Primarul afirmă că, datorită lor, România a avut anul acesta cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani la o olimpiadă internațională de matematică. Cu un total de 208 puncte, țara noastră se află pe primul loc în europa și pe locul 4 la nivel mondial.

Este o onoare pentru București că au acceptat să ne fie alături la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun”, spune Nicușor Dan.

Te-ar putea interesa și:

Cookies