Trei proiecte de investiții ce vizează sănătatea nou-născuților, aprobate de CGMB. Spitalele din București vizate sunt „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”

03 mart. 2023
132 Afișari
Trei proiecte de investiții ce vizează sănătatea nou-născuților, aprobate de CGMB. Spitalele din București vizate sunt „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”
Trei proiecte de investiții ce vizează sănătatea nou-născuților, aprobate de CGMB. Spitalele din București vizate sunt „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino” | Sursă foto: Freepik.com

Trei proiecte ce vizează sănătatea nou-născuților au fost aprobate în ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului București. Acestea vizează Spitalele „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”.

Primăria investește în proiecte pentru sănătatea nou-născuților

Primăria Municipiului București va face investiții importante pentru trei proiecte ce vizează sănătatea nou-născuților. Unul dintre acestea se referă la construirea unui nou corp de terapie intensivă neonatologie în cadrul Spitalul „Filantropia”.

Celelalte două proiecte au ca scop dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru micuți de la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”.

Toate cele trei proiecte de investiții au fost aprobate de către CGMB în cadrul ședinței de joi, 2 martie 2023.

Noua clădire de la Spitalul „Filantropia”

După cum a informat Primăria Capitalei, capacitatea unității medicale dedicată pacienților nou-născuți vă crește. La acest moment, există 12 paturi disponibile, iar după realizarea noului corp vor fi 25 de paturi disponibile.

De asemenea, municipalitatea are în vedere și dotarea acestor paturi cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale moderne.

Noua clădire de terapie intensivă neonatologie va avea:

  • Subsol tehnic,
  • Parter,
  • Două etaje,
  • Etaj tehnic.

Aceasta urmează să fie realizată în partea de vest a unității medicale, alipită de corpul C5.

Pe lângă realizarea noului corp de clădire, PMB a transmis că vor fi îmbunătățite și programele de screening/prevenție pentru malformații congenitale cardiace și retinopatia prematurității. Acest lucru va fi realizat prin dotarea unității cu echipamente medicale adecvate.

Valoarea totală a investiției pentru acest proiect este de 56.749.946 lei cu TVA.

Ce investiții vor fi făcute la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”

Cele două unități medicale vor fi echipate cu aparatură medicală adecvată secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și de îmbunătățirea a programului de screening.

Valoarea investiției este de:

  • 1.112.935,60 lei (TVA inclus) – pentru Spitalul „Malaxa”,
  • 9.501.388,83 lei (TVA inclus) – pentru Spitalul „Cantacuzino”.

Finanțarea necesară pentru realizarea celor trei obiective de investiții va fi realizată fie prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fie din bugetul local al Mun. București și alte surse legale.

Cookies