Trei poliţişti locali de la Sectorul 6, trimişi în judecată pentru luare de mită

de:
05 mai 2011
1 afișări
Trei poliţişti locali de la Sectorul 6, trimişi în judecată pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat remis joi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), administratorul societăţii ar fi încălcat mai multe norme privind protecţia mediului şi gestionarea deşeurilor, motiv din care era pasibil de amendă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, la data de 12 aprilie 2011, Maria Alina Călin, Alexandrina Georgescu şi Gheorghe Daniel Dragomir, în calitate de inspectori la Direcţia Generală de Poliţie Locală – Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare, au pretins de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, o sumă de bani pentru a nu sancţiona contravenţional respectiva societate pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor, scrie newsin.ro.

Pe 15 aprilie, după ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare funcţionar public, cei trei inspectori au convenit cu denunţătorul ca banii să îi fie remişi lui Gheorghe Dragomir. În aceeaşi zi, Dragomir a fost surprins în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător suma de bani convenită, 900 de lei, din care urma să le dea câte 300 de lei Mariei Călin şi Alexandrinei Georgescu. A doua zi, pe 16 aprilie, cele două au fost arestate de Tribunalul Bucureşti pe o durată de 29 de zile. Faţă de Gheorghe Dragomir, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Cookies