Un nou scandal cu permise: Trei poliţişti din Bucureşti, urmăriţi penal, după ce au luat mită

de:
23 iul. 2013
0 Afișari
Un nou scandal cu permise: Trei poliţişti din Bucureşti, urmăriţi penal, după ce au luat mită

În fapt, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, cei trei au pretins şi primit suma totală de 5.500 euro de la patru persoane – denunţători în cauză – pentru a-şi folosi influenţa pe lângă lucrătorii de poliţie care instrumentau dosarele penale în care se efectuau cercetări faţă de denunţători, sub aspectul unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în vederea obţinerii unor soluţii favorabile şi restituirii permiselor de conducere.

La data de 22 iulie, cei trei lucrători de poliţie au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti”, informează Ministerul Public, într-un comunicat remis B365.ro.

Cookies