Trei pieţe din Drumul Taberei vor fi modernizate cu un credit de 20 milioane lei

de:
28 mart. 2011
1 Afișari
Trei pieţe din Drumul Taberei vor fi modernizate cu un credit de 20 milioane lei

Banii urmează să fie luaţi de la bancă de Administraţia Pieţelor Sector 6, împrumutul trebuind să fie cheltuit în termen de trei ani. Instituţia va plăti însă rate la acest împrumut o perioadă de 20 de ani. Creditul va fi garantat de Primăria Sectorului 6.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local, care vizează garantarea împrumutului bancar de către administraţia locală, a fost aprobat de majoritatea consilierilor locali reuniţi în şedinţă ordinară, cu excepţia aleşilor liberali care au precizat că ar avea nevoie de informaţii suplimentare privind costurile totale de îndatorare. „N-am văzut simulări de trageri şi nici care este dobânda de împrumut. Proiectul este lacunar în acest moment şi nu este oportun. Vreau să ştiu ce demersuri s-au făcut pentru a găsi un investitor privat”, a motivat Mihai Sorin Dina, consilier local din partea PNL.

Conducerea administraţiei locale susţine însă că nu a găsit o firmă privată, dispusă să investească în amenajarea celor trei pieţe. „Nu am găsit un partener solid care să stea în picioare. Oricum, primăria nu face altceva decât să garanteze împrumutul, el fiind plătit de Administraţia Pieţelor”, a menţionat primarul PDL, Cristian Poteraş.

Pe de altă parte, administratorul public al Sectorului 6 – Cristina Pârvulescu, consideră că nu se poate discuta de un parteneriat public-privat pentru modernizarea pieţelor întrucât primăria nu este proprietara lor. „Ca să facem parteneriat public-privat trebuie să fim proprietari. Ori, noi avem pieţele doar în administrare”, a explicat Pârvulescu.

Potrivit şefei Administraţiei Pieţelor Sector 6, creditul va fi cheltuit începând de anul viitor. „Stau de vorbă de trei luni cu zece bănci. Când am garantarea, banca îmi dă banii. Banii vor fi traşi la anul, în funcţie de necesităţi. Acum, contractele de asociere pe care le avem sunt foarte păguboase. De ce să nu facă şi primăria profit? Strategia noastră este să luăm pieţele înapoi”, a specificat Gabriela Leafu, directorul Administraţiei Pieţelor Sector 6. Aceasta a adăugat că Administraţia Pieţelor Sector 6 a propus o perioadă de creditare de maxim 20 ani pentru a nu împovăra, în mod excesiv, efortul financiar al instituţiei având în vedere faptul că rambursarea creditelor se va face integral din veniturile obţinute de Administraţia Pieţelor.

Cookies