Trei parcuri noi, în Sectorul 6. UNDE vor fi construite și ce facilități vor oferi GALERIE RANDĂRI

de:
31 aug. 2020
145 Afișari
Trei parcuri noi, în Sectorul 6. UNDE vor fi construite și ce facilități vor oferi GALERIE RANDĂRI

Una din temele abordate de edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, în cadrul intervenției de luni de la „Ora primarului” a vizat creșterea suprafeței de spații verzi a sectorului, respectiv creșterea calității aerului prin noi amenajări peisagistice moderne, între care parcurile publice.

„Suprafața sectorului este clară, fixă, o știm cu toții (n.r. – 37 km pătrați), nu putem trage de ea. Însă ce putem face, sunt câteva lucruri: în primul rând, să construim noi parcuri. Parcurile generează oxigen, generează aer curat și bine-nțeles că generează și confort. Intenția mea pentru următorii ani este să construiesc trei parcuri, în trei zone distincte, cu necesitate extrem de mare”, a declarat Gabriel Mutu, precizând că noile parcuri urmează a fi construite în cartierele Prelungirea Ghencea și Regie, dar și la limita administrativă cu Sectorul 1, în zona Plevnei. 

După cum a precizat primarul Sectorului 6, Parcul Ghencea urmează a fi amenajat în zona fostelor sere Militari, însă nu pe amplasamentul actual al acestora.

„Unul din parcuri este Parcul Ghencea unde, deja, în bugetul pentru acest an am alocat o sumă de bani necesară realizării exproprierilor pentru achiziționarea terenului. Cine vine să spună că poate lua teren din fostele sere Militari ca să realizeze acel parc, înseamnă că nu cunoaște legislația actuală. Din păcate, terenul fostelor sere Militari este alocat pentru exproprieri. Cu alte cuvinte, cei care au fost expropriați în trecut, sunt puși în posesie pe acel teren unde sunt fostele sere Militari. Ca să nu mai pierdem timp, intenția mea este să achiziționăm teren în acea zonă și să construim acel parc de la zero”, a explicat Mutu. 

Un alt parc, Parcul Calea Plevnei ar urma să fie amenajat la limita administrativă dintre Sectorul 6 și Sectorul 1, vizavi de Spitalul Witting. 

„Este un teren pe care l-am solicitat de la CGMB (n.r. – Consiliul General al Municipiului București), are o suprafață optimă pentru un parc mediu și intențua este ca, în următorul an, să realizez acest parc pentru că investiția nu este foarte mare, dar cu un efect extrem de mare asupra vieții locuitorilor din zonă”, a detaliat Mutu. 

Un al treilea parc  – Parcul Campus Universitar Regie – urmează a fi construit de administrația locală în incinta campuslui studențesc, după ce terenul va fi transferat de la Consiliul General la Primăria Sector 6.

„În acea zonă, există un deficit mare, am identificat un teren pe care l-am solicitat de la CGMB și sunt convins că Consiliul General are o viziune de susținere a ceea ce noi propunem la nivelul Sectorului 6 al construirii de noi parcuri”, a menționat edilul. 

În Sectorul 6 a fost inaugurat, în decembrie 2019, singurul parc construit de la zero în București, după Revoluție – Parcul Timișoara, cu o suprafață de aprox. 20.000 mp. Parcul a fost construit în urma reconversiei unui fost teren industrial (aici funcționând anterior autobaza operatorului de salubritate Urban SA) în zonă verde. Parcul din Bd. Timişoara nr.10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de sport pentru adulţi şi copii, precum şi aparate de fitness urban.

IMPORTANT! Parcul este dotat şi un echipament calisthenics, cu ajutorul căruia pot fi lucrate mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp.
Calisthenics oferă pe lângă fitness muscular și cardiovascular, îmbunătățirea abilităților psihomotorii cum ar fi echilibru, agilitate, coordonare.

În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului verde, la parcul din Bdul. Timişoara nr.10 a fost montat gazon rulou nou, sistem automat de irigaţii şi au fost plantaţi 234 arbori (platani, tei şi arţari) şi aprox. 1.600 arbuşti ornamentali, inclusiv 874 trandafiri. Parcul beneficiază de alei pavate, şi sistem de supraveghere video, inclusive Wi-fi. Parcul beneficiază, de asemenea, de trei cişmele publice şi o fântână arteziană deosebită, plus foişoare şi pergole.

Vizitatorii au la dispoziţie 120 de bănci pentru odihnă şi alte 120 de coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei. Detalii aici. 

Cookies