Trei oameni au murit după ce au fost imunizați cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca

12 mart. 2021
463 Afișari
Trei oameni au murit după ce au fost imunizați cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca

În Italia, trei oameni murit după ce au fost imunizați cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca, procurorii anchetând acum aceste cazuri.

Trei oameni au murit după ce au fost imunizați cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca, în Italia, fiind vorba de un militar, un agent de poliție și un carabinier.

Un militar în vârstă de 43 de ani a murit la câteva ore după imunizare, în urma unui stop cardiac. Un agent de poliție de 50 de ani, la 12 zile după vaccinare, iar un carabinier de 54 de ani, la 48 de ore după ce a primit vaccinul. Sunt cele trei cazuri sensibile din Italia care au în comun același lot de vaccin de la AstraZeneca, potrivit Corriere della Sera, scrie Libertatea.

Nu s-a stabilit încă o legătură cauzală între decese și vaccinare, fapt indicat și de Agenția Europeană a Medicamentului, cum nu s-a stabilit nici în cazul românului care a murit a doua zi după imunizare. Oficialii italieni însă trebuie să răspundă întrebărilor puse de familiile victimelor, dar, în același timp, să nu alimenteze neîncrederea oamenilor în vaccin.

„Există un număr care stârnește temeri în Italia, pe frontul COVID: 2856”, scrie Corriere della Sera.

Trei oameni murit după ce au fost imunizați cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca

Numărul are legătură cu un lot de vaccinuri AstraZeneca, cu indicativul ABV2856, a cărui administrare a fost suspendată deja în Italia, dar și în România.

Primul caz a fost cel al unui militar din Marina italiană, din Augusta, Siracuza. Stefano Paterno, un bărbat de 43 de ani, a murit miercuri dimineață în urma unui stop cardiac, la câteva ore după ce a făcut prima doză din vaccinul AstraZeneca, lotul ABV2856, scrie Corriere della Sera.

Procurorul din Siracuza a deschis o anchetă, imediat după ce a primit o plângere de la soția lui Paterno, Catherine Arena.

Al doilea dosar a fost deschis de procurorul public din Catania și vizează cazul lui David Villa, un agent de poliție de 50 de ani, care a murit la 12 zile după vaccinarea cu o doză din același lot. Presa locală, citată de Reuters, a scris că acesta s-a simțit rău imediat după ce s-a vaccinat și nu și-a mai revenit.

Potrivit informațiilor citate de Corriere și de agenția de știri Ansa, un al treilea procuror sicilian, cel din Trapani, investighează moartea unui mareșal al Carabinierilor, Giuseppe Maniscalco, de 54 de ani. Acesta a murit la 48 de ore după ce a primit vaccinul. Autopsia ar fi exclus orice legătură cauzală cu vaccinarea, dar procurorul a decis să solicite mai multe teste.

O persoană de 58 de ani, angajată a unei școli, a murit după ce a fost vaccinată cu o doză dintr-un alt lot. Tot în Napoli a murit după vaccinare și o profesoară de 62 de ani, Annamaria Mantile.

Veștile despre toate aceste cazuri au stârnit temeri în întreaga țară. Regiunea Campania, spre exemplu, a decis să suspende imunizarea cu toate loturile AstraZeneca.

Cookies