Trei noi locuri de joacă în Parcul Herăstrău și unul fitness la Izvor, anunță Nicușor Dan. Observația unei bucureștence: Par exclusiv pentru bebeluși sau copii de 2-3 ani…

23 iun. 2024
707 afișări
Trei noi locuri de joacă în Parcul Herăstrău și unul fitness la Izvor, anunță Nicușor Dan. Observația unei bucureștence: Par exclusiv pentru bebeluși sau copii de 2-3 ani…
Sursa foto: PMB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță azi, printr-o postare pe Facebook, că au fost deschise trei locuri de joacă noi în Parcul Herăstrău și un loc de fitness în Parcul Izvor, după finalizarea procesului de modernizare:

De astăzi, copiii se pot juca aici în spații complet modernizate, cu toate elementele înlocuite și aduse la standardele de siguranță ale anului 2024.

Aceste noi locuri de joacă, mai spune Nicușor Dan, sunt incluzive, cu elemente (leagăne, carusele etc.) destinate copiilor cu care au nevoie de echipamente special adaptate nevoilor lor speciale.

Trei noi locuri de joacă în Parcul Herăstrău și unul fitness în Parcul Izvor. Nicușor Dan: Alte șapte vor fi gata zilele următoare
Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook
Trei noi locuri de joacă în Parcul Herăstrău și unul fitness în Parcul Izvor. Nicușor Dan: Alte șapte vor fi gata zilele următoare
Sursa foto:Nicușor Dan/facebook

Primarul general mai anunță că, în zilele care urmează,  Primăria Capitalei va deschide alte șapte locuri de joacă la care se lucrează.

Acestea vor fi în parcurile Carol, Floreasca și Regele Mihai I (Herăstrău).

Primarul general mai anunță că ALPAB a încheiat un contract de mentenanță pentru o perioadă de 48 de luni, în care sunt incluse verificări trimestriale obligatorii și intervenții ori de câte ori e necesar.

„Toate locurile de joacă par exclusiv pentru bebeluși și copii foarte mici”

Într-un comentariu la postare lui Nicușor Dan, o bucureșteancă îi atrage atenția primarului general că este, totuși, o mică problemă cu noile locuri de joacă amenajate în ultimul tim:

O rugăminte. toate locurile de joacă făcute în ultimul timp par exclusiv pentru bebelusi sau copii de 2-3 ani. Practic, de la 5 ani nu mai au nimic pe care sa se dea. Toate toboganele sunt foarte mici. Și în alte parcuri/locuri de joacă s-au demontat cele mai mari și înlocuit peste tot cu aceste piese foarte mici. Ele sunt ok, dar hai sa diversificam puțin, mai ales unde este spațiu de făcut ceva pentru ambele categorii. Ok, nu au ce căuta adolescenții lângă copii mici, dar măcar pana la 8-9 ani ar trebui sa poată veni.

Asta în timp ce o altă doamnă îi amintește primarului general de nevoia acută de îngrijire a întregului Parc Herăstrău:

Pe când o reabilitare generală a parcului Herăstrău? Trotuarele au nevoie de reparații, niște lumină nu ar strica, o toaletare a vegetației, niște piste de biciclete nu ar strica, etc. Este un parc superb, cam lăsat în paragină. Vă rugăm să-l ajutați să fim mândri de el domnule Nicușor Dan . Mulțumim anticipat.

Parcul Herăstrău este, într-adevăr, într-o stare care impune reabilitare generală: are alei zdrențuite, vegetație uscată și un aspect general mai degrabă foarte neîngrijit.

Poate vrei să citești și:

 

 

Cookies