ARHIVA B365

Trei noi consilieri prezidenţiali. Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele de numire

Administraţia Prezidenţială a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 15 ianuarie 2015.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea Elenei-Simina Tănăsescu şi a Mihaelei Ciochină, în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 19 ianuarie 2015, potrivit Digi24.ro.

Fostul comisar european Leonard Orban, al cărui nume a fost avansat neoficial ca viitor consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, a demisionat pe 6 ianuarie din postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România (IER).

Demisia a fost depusă la 29 decembrie, iar decizia prin care premierul Victor Ponta ia act de acest gest a fost publicată pe 6 ianuarie în Monitorul Oficial, cu valabilitate din 15 ianuarie.

Orban conducea Consiliul de Administraţie al Institutului European din România din noiembrie 2013, când a fost numit de premierul Ponta.

Orban a mai fost consilier prezidenţial pentru afaceri europene al preşedintelui Traian Băsescu între 2010 şi 2011.

În 23 octombrie 2012, Leonard Orban nu a primit numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.

Simina Tănăsescu este doctor în drept constituţional, prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Ea a fost judecătoare între 1991 şi 1993 şi a predat la Institutul Naţional al Magistraturii, fiind numită în 2009 membru al CSM din partea societăţii civile pentru un mandat care s-a încheiat în 2011.

Mihaela Ciochină a deţinut funcţia de director general al Direcţiei Generale Legislative din Senatul României.

Preşedintele Iohannis a mai semnat, la începutul lunii ianuarie, decretele de numire în funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Ștefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran și Adrian-George Scutaru.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button