BAZAR

Trei moduri în care poți reutiliza monitoarele vechi de calculator

Monitoarele de calculator sunt destul de versatile, dacă știi cum să le folosești corect. De exemplu, îți poți mări productivitatea cu o configurație dual-monitor. Dar dacă nu e stilul tău, există o mulțime de alte opțiuni.

Transformă vechiul monitor într-un mini-computer

Poți atașa monitoare PC vechi la un dispozitiv Raspberry Pi –  calculator mic, ieftin, cu drepturi depline – și îl poți transforma într-un alt computer personal la un preț foarte mic.

Poți folosi noul monitor în bucătărie ca sursă de rețete și de conținut video, în timp ce gătești. Poți face din el o consola retro de jocuri video pe bază, ca un răsfăț pentru copilul tău sau pentru copilul din tine.

Există un ghid pas cu pas pentru tot ceea ce ai nevoie pentru a transforma vechile monitoare PC, dar nu îți trebuie nimic mai mult decât monitorul, un dispozitiv Raspberry Pi și sursa de alimentare. O tastatură și un mouse vor fi necesare pentru configurare, precum și o conexiune Wi-Fi activă, dar asta este tot ce ai nevoie.

Când folosești un LCD vechi, este posibil ca el să nu aibă un port HDMI, dar nu îți face griji, există modalități ușoare de a conecta Pi la orice monitor.

Transformă-l într-un monitor „numai pentru ochii tăi”

Uneori, lucrezi la ceva privat într-un birou deschis sau navigați pe anumite site-uri acasă și nu vrei să vadă nici colegii sau copii tăi ce se află pe ecran. Pentru a păstra privirile curioase departe, fă din monitoarele PC vechi unele „doar pentru ochii tăi”.

Pentru oricine altcineva, va arăta ca un monitor alb gol, fără nimic pe el. Dar, purtând o pereche specială de ochelari, vei putea vedea lucrurile pe el ca pe un monitor obișnuit.

În principiu, trebuie să tai filmul polarizator al monitorului. Acest film va fi apoi pus pe o pereche de ochelari simpli. Acum, ecranul va apărea alb, dar ochelarii vor putea „vedea” conținutul.

Transformă-l într-o oglindă

Dacă ai un ecran LCD vechi distrus, acesta poate fi reinventat într-o oglindă utilizabilă. Ia o șurubelniță și deschide monitorul. Scoate toate părțile, deoarece ai nevoie doar de ecran. Ecranul LCD are mai multe straturi. Găsește partea strălucitoare și întoarce-o spre exterior. Acum, înșurubeaz-o înapoi în câteva locuri, astfel încât rama să țină toate piesele înăuntru.

Apoi, pune ecranul înapoi în carcasa monitorului dacă dorești o oglindă de birou. În caz contrar, doar atârnă-l pe un perete.

Alte moduri de a reinventa vechile monitoare PC

Dacă niciuna dintre ideile de mai sus nu sunt pe placul tău, atunci sunt și alte lucruri pe care le poți face cu monitoare PC vechi.

– Transformă monitorul într-un televizor: Este evident, dar de ce nu?

– Monitorul poate fi este destinat artei sau decorării.

– Fă-l un ecran dedicat pentru Nintendo Wii.

Vezi aici alternativa dacă vrei sa alegi dintre monitoarele PC de generație nouă!


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button