ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Trei milioane de lei din fonduri europene pentru trei centre sociale din București. Vor primi echipamente şi materiale sanitare

Decizie de bun simț în CGMB, după ce trei centre sociale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială vor beneficia de echipamente şi materiale sanitare în valoare de peste 3 milioane de lei. Finanțarea pentru această investiție va veni din fonduri europene.

Conform proiectului, se aprobă contractul de finanţare încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi AM POIM privind implementarea proiectului „Protejaţi împotriva COVID”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9 Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei.

Protejaţi împotriva COVID

Potrivit raportului de specialitate, în urma adoptării de către CGMB a hotărârii nr. 204/11.05.2020 privind proiectul „Protejaţi împotriva COVID„, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a depus cererea de finanţare. Aceasta a fost declarată eligibilă de către Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru POIM.

Iniţiativa vizează limitarea răspândirii virusului în Centrul Rezidenţial de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Dependente Berceni, Centrul Rezidenţial Sfânta Teodora şi Căminul pentru Persoane Vârstnice Academician N. Cajal (servicii sociale aflate în subordinea DGASMB).

Proiectul urmează să aibă un buget în valoare totală de 3.288.969 lei, inclusiv TVA, toate cheltuielile necesare implementării fiind finanţate în cadrul POIM, rata de cofinanţare din bugetul PMB fiind de 0%. „Protejaţi împotriva COVID” urmează să fie implementat pe parcursul unei perioade de opt luni.

Vor fi achiziţionate: măşti, mănuşi de protecţie, combinezoane, nebulizatoare şi substanţe profesionale, soluţii dezinfectante, ochelari, viziere, halate de unică folosinţă, tuneluri de dezinfectare cu termoscaner.

Consilierul USR PLUS Andrei-Daniel Rigu a spus că primarul general şi aparatul de specialitate trebuie să urmărească implementarea acestui proiect pentru a se achiziţiona echipamente la cel mai bun preţ de pe piaţă.

Reprezentanta DGASMB Cosmina Simean a menţionat că proiectul a fost făcut când preţurile erau mai mari, că se vor respecta toate procedurile de achiziţie publică şi că echipamentele vor fi achiziţionate la preţ mai mic.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button