Trei milioane de beculeţe se aprind în Capitală pe 6 decembrie. Brad de 15 metri la Universitate

de:
29 nov. 2013
0 Afișari
Trei milioane de beculeţe se aprind în Capitală pe 6 decembrie. Brad de 15 metri la Universitate

Pentru al doilea an consecutiv, Primaria Municipiului Bucuresti, prin CREART, organizeaza, in Piata Universitatii, pe esplanada cu statui, evenimentul ,,Bucharest Christmas Market’’ care se va desfasura in perioada 6 decembrie – 5 ianuarie 2014.

La targul de Craciun, intr-un decor realizat din 12 tone de cetina si 65 de casute de lemn, vizitatorii vor fi intampinati cu vin fiert, decoratiuni si ornamente de iarna, expozitii de obiecte traditionale si produse de manufactura, icoane pe sticla si lemn, tesaturi, decoratiuni din lemn si ceramica, precum si produse specifice bucatariei traditionale romanesti.

Bucharest Christmas Market ii asteapta pe bucuresteni cu un brad inalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculete, dar si cu spectacole specifice Sarbatorilor de Iarna. Astfel, pe scena amplasata in Piata Universitatii, vor urca ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii (Maramures, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacau, Ialomita), precum si artisti renumiti de muzica populara: Dinu Iancu Salajanu, Matilda Pascal Cojocarita cu Ștefan si Horatiu Cigu, Tudor si Nicolae Furdui Iancu etc.

Seara de 26 decembrie va fi sarbatorita cu un concert extraordinar de Craciun. Cei mici vor avea ocazia sa traiasca emotia sarbatorilor de Crăciun alaturi de personaje de basm, spiridusi si, bineinteles, vor putea sa-i spuna povesti Mosului, vor recita poezii si vor putea colora. Toate aceste activitati vor avea loc intr-un decor de poveste, la Casa lui Mos Craciun.

Totodata, bucurestenii vor putea participa la Campania ,,Daruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun’’ prin care se doreste ajutorarea copiilor proveniti din medii defavorizate. Donatiile, constand in carti si jucarii, se pot face din prima zi a targului si pana pe 25 decembrie, la Casa lui Mos Craciun, special amenajata in acest scop. Intrarea este libera in fiecare zi a evenimentului. 

Cookies