ȘTIRI

Trei magistrați nu vor să judece dosarul „Zambaccian”

Trei dintre cei cinci magistrați din completul de judecată nu vor să judece cazul din dosarul Zambaccia, dosar în care Adrian Năstase a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Unul dintre cei trei magistrati este Ioana Bogdan, despre care avocații fostului premier au speculat că ar fi lucrat în cadrul DNA, informează Realitatea.net.

Recursul în Dosarul Zambaccian I se va judeca în data de 8 aprilie.

Pe 30 martie 2012, Instanţa l-a achitat pe Adrian Nastase pentru infracţiunea de luare de mită, dar l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de şantaj.

Dosarul în care fostul premier Adrian Nastase este acuzat că a primit diverse obiecte şi contravaloarea unor lucrări de construcţie în schimbul numirii şi menţinerii în funcţia de directoare a Inspectoratului de Stat în Construcţii a Irinei Jianu a ajuns în instanţă în 2006, dar s-a întors la procurori un an şi jumătate mai târziu, din cauza unei decizii a Curţii Constituţionale.

El ar fi primit peste 100.000 USD (reprezentând contravaloarea unor bunuri importate din China) şi 1.200.000 RON (reprezentând contravaloarea tâmplăriei din aluminiu şi lemn cu geam termopan, executată la imobilele din Bucureşti, strada Zambaccian nr. 16 şi comuna Cornu, judeţul Prahova)

Adrian Năstase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, pe 18 martie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button