Trei lăutari din România, cunoscuţi în toată Elveţia. Povestea lor a fost relatată de presa locală

de:
12 mart. 2016
6 Afișari
Trei lăutari din România, cunoscuţi în toată Elveţia. Povestea lor a fost relatată de presa locală

Povestea lor a ajuns în presa din Ţara Cantoanelor, acolo unde Tribune de Geneve, o cunoscută publicaţie locală, a realizat un reportaj cu cântăreţii. Filmul postat pe 21 ianuarie pe YouTube strânsese 130.000 de vizualizări, atunci când a fost documentat materialul ziariştilor din Geneva. Acum, înregistrarea cu Gigi şi George care cântă melodia „Constantine, Constantine” în tramvai are deja peste 160.000 de accesări. Atunci când a fost înregistrat clipul, erau doar doi cântăreţi, însă pe parcurs li s-a alăturat un alt conaţional, Ştefan, potrivit Adevărul.

 

Cei trei lăutari le-au declarat ziariştilor elveţieni că provin din familii de muzicieni şi că au învăţat să cânte din „tată în fiu”.

E meseria noastră, doar asta ştim să facem. Ideal ar fi să fim angajaţi aici într-un restaurant, să cântăm muzică ţigănească sau orientală„, a declarat George pentru Tribune de Geneve. Cei trei cunosc bine oraşul, deoarece fac de mult timp fac naveta Buzău – Elveţia. În prezent, ei spun că sunt autorizaţi de Primăria Geneva să cânte pe străzile şi în mijloacele de transport din oraş, declarând că muncesc cinstit pentru fiecare franc câştigat.

Cookies