Trei grădinițe noi vor fi construite în Sectorul 2. Primăria a primit aprobare pentru a demola clădirile degradate pe locul cărora se vor afla acestea

03 mai 2023
1432 afișări
Trei grădinițe noi vor fi construite în Sectorul 2. Primăria a primit aprobare pentru a demola clădirile degradate pe locul cărora se vor afla acestea
Trei grădinițe noi vor fi construite în Sectorul 2. Primăria a primit aprobare pentru a demola clădirile degradate pe locul cărora se vor afla acestea. Sursa foto: Pexels

Trei noi grădinițe vor fi construite de la zero în Sectorul 2 al Capitalei, a anunțat Primăria Sectorului 2. Primăria Municipiului București a aprobat demolarea a trei clădiri care se aflau într-o stare avansată de degradare pentru a facilita realizarea acestora.

Noi grădinițe vor fi construite de la zero în Sectorul 2

Am primit aprobarea Primăriei Capitalei să demolăm 3 clădiri din Sectorul 2, imobile aflate într-o stare avansată de degradare, pentru a construi în locul lor 3 grădiniţe noi, a anunțat Primăria Sectorului 2 pe pagina de Facebook.

PS2 a transmis locațiile unde vor fi construite noile grădinițe.

Prima va fi construită pe Strada Periș nr. 27 și va avea patru grupe. Corpul de clădire C4 – magazie va fi demolat, aflându-se în incinta Școlii Gimnaziale nr. 40 și având o suprafață construită la sol de 80 de metri pătrați. După efectuarea lucrărilor de casare și demolare, pe terenul care va rămâne liber se va construi o grădiniță care va avea subsol, parter și etaj 1.

În prezent, corpul de clădire C4 este folosit pe post de magazie de Școala Gimnazială Nr. 40. Construcția se află în clasa I de risc seismic, aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Școala Gimnazială Nr. 40 are o suprafață de 7.059 mp şi 8 corpuri de clădire.

Cea de-a doua grădiniță va avea 8 grupe și va fi construită pe Strada Sportului nr. 21. În trecut, în această locație a funcționat Grădinița nr. 136 și se afla în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 32.

Corpul de clădire C3 – parter grădiniță va fi demolat, având o suprafață construită la sol de 118,72 metri pătrați.

Această construcție nu este folosită în prezent din cauza stării de degradare avansată în care se află, fiind încadrată în clasa 1 de risc seismic.

Imobilul în care a funcționat Grădinița Nr. 136 are o suprafață de 11.750 metri pătrați de teren şi 4 corpuri de clădire.

Cea de-a treia grădiniță se va afla pe Strada Știucii nr. 54 și va avea 7 grupe. În acest loc a funcționat în trecut Grădinița Nr. 150, arondată Școlii Gimnaziale Nr. 62. Această clădire a fost construită în anul 1930, iar acum este încadrată în clasa I de risc seismic.

Imobilul dispune de un teren cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați. De asemenea, există și o construcție parter cu o amprentă la sol de 117 metri pătrați.

După demolarea clădirii cu regim de înălțime parter, va fi ridicată noua grădiniță cu un regim de înălțime subsol, parter și etaj 1.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies