Trei firme din București, amendate pentru muncă la negru. Aveau zeci de „angajați” nedeclarați din Bangladesh și Moldova

22 feb. 2023
1595 afișări
Trei firme din București, amendate pentru muncă la negru. Aveau zeci de „angajați” nedeclarați din Bangladesh și Moldova
Trei firme din București, amendate pentru muncă la negru. Aveau zeci de „angajați” nedeclarați din Bangladesh și Moldova | Sursă foto: Unsplash

Polițiștii din cadrul Inspectorului General pentru Imigrări din București au amendat trei firme din Capitală. Agenții au descoperit nereguli în ceea ce privește mai mulți angajați veniți din Bangladesh și Moldova.

Zeci de oameni din Bangladesh, angajați ilegal la București

Trei societăți comerciale din București au fost amendate cu un total de 55.000 de lei de către polițiștii din cadrul IGI (Inspectoratului General de Imigrări).

Firmele sancționate angajaseră persoane din afara României (Bangladesh și Moldova) fără să comunice în termenul legal Inspectoratului General pentru Imigrări faptul că persoanele respective lucrau în cadrul societăților.

Cea mai mare amendă a fost primită de către o firmă unde s-a descoperit că lucrau doi cetățeni din Bangladesh, fără aviz de muncă. De asemenea, compania nu a declarat în termenul legal, de 30 de zile, încetările contractelor de muncă încheiate cu 20 de cetățeni din Bangladesh către Inspectoratul General pentru Imigrări.

Firma a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, conform comunicatului.

„Activitatea de combatere a muncii nedeclarate este o prioritate”

Cea de-a doua firmă a fost sancționată deoarece nu a comunicat către Inspectoratului General pentru Imigrări faptul că a angajat doi străini exceptați de la obținerea avizului de angajare. De asemenea, firma nu a transmis nici faptul că fusese încetat contractul de muncă pentru unui dintre aceștia.

Compania a fost amendată cu suma de:

  • 4.500 de lei,

Cea de-a treia societate a fost sancționată deoarece a primit la muncă un cetățean moldovean, fără a obține pentru acesta un aviz de angajare.

Compania a fost amendată cu suma de:

  • 10.000 de lei.

Inspectoratului General pentru Imigrări a anunțat că activitatea de combatere a șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini este o prioritate. Această activitate are scopul de a crește gradul de siguranță al oamenilor.

Cookies