Trei fete agresate sexual de un asistent maternal în Sectorul 4 din București. „Meseria de asistent maternal ar trebui să fie desființată treptat”

04 ian. 2022
888 afișări
Trei fete agresate sexual de un asistent maternal în Sectorul 4 din București. „Meseria de asistent maternal ar trebui să fie desființată treptat”
Trei fete agresate sexual de un asistent maternal în Sectorul 4 din București. „Meseria de asistent maternal ar trebui să fie desființată treptat”

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, Vișinel Bălan, semnala ieri, 03 ianuarie 2022 cazul a trei fete ce ar fi fost agresate sexual de către un asistent maternal în Sectorul 4 din București.

Copiii din centrele de plasament nu sunt tratați cel mai frumos de persoanele ce ar trebui să îi îngrijească și ocrotească. Trei fete au fost agresate sexual de către un asistent maternal. Din cauza acestor tip ce incidente, mulți dintre copiii ce se află în astfel ce centre, aleg să fugă.

Trei fete agresate sexual de un asistent maternal în Sectorul 4

Cele trei fete ar fi fost agresate sexual de către asistentul maternal al DGASPC Sector 4. După cum a declarat Vișinel Bălan pe pagina sa de Facebook, situația i-a fost semnalată printr-o scrisoare. În această este exprimată teama ca această situație să nu fie mușamalizată. Traumele resimțite de respectivele fete sunt probabil enorme, tocmai din acest motiv ele ar avea nevoie de consiliere de specialitate.

Bălan le cere ministrului Gabriela Firea, primarului Daniel Băluță dar și celor de la conducerea DGASPC Sector 4, să intervină în această situație. Tot acesta a declarat că meseria de asistent maternal este pentru el „o rușine națională” și că personal consideră că aceasta at trebui să fie desființată în mod treptat.

DGASPC Sector 4 nu răspunde a telefon

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, a încercat să ia legătura telefonic nu cu reprezentanții DGASPC Sector 4, însă aceștia au refuzat să reacționeze telefonic. Tocmai acest lucru l-a împins pe Vișinel Bălan să reacționeze public. Acesta le cere celor de la Direcția pentru Asistența Socială și Protecția Copilului să spună care sunt masurile pe care le-au luat în mod concret pentru a veni în ajutorul copiilor. El cere de asemenea să se facă publice măsurile ce au fost luate de aceștia pentru a se evita astfel de situații în viitor.

În fiecare an, peste 1000 de copiii sunt abandonați și ajung în grija asistenților maternali. Aceștia ajung să fie abandonați mai apoi și de către asistenți pe motiv că perioada adolescenței reprezintă o provocare mult prea mare pentru ei. Din aceste considerente Vișinel Bălan, îi propune doamnei ministru Gabriela Firea ca această instituție să fie desființată și înlocuită cu plasamentul familial. România este singura țară din Uniunea Europeană ce angajează și plătește persoane special pentru a avea grijă de copii abandonați, cu toate acestea rezultatele nu s-au arătat a fi prea bune până acum.

 

 

 

Cookies