Trei din 10 blocuri nu au apă caldă în București, anunță șeful Termoenergetica. Ce sectoare sunt afectate

14 iul. 2022
1468 afișări
Trei din 10 blocuri nu au apă caldă în București, anunță șeful Termoenergetica. Ce sectoare sunt afectate

Peste o treime (35%) dintre blocurile din Capitală nu au apă caldă ca urmare a lucrărilor care se fac la reţeaua de termoficare, a informat, joi, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA, Claudiu Creţu, citat de Agerpres.

„Funcţionăm undeva la 65%. 35% sunt oprite în acest moment, asta înseamnă câteva mii, 2.000 – 3.000 de blocuri”, a precizat Claudiu Creţu, într-o conferinţă de presă.

Problemele în luna iulie sunt în zona sectoarelor 2 şi 3, iar furnizarea apei calde se va rezolva cu certitudine la finalul lunii iulie.

„Până atunci avem lucrări în curs, 3 – 4 – 5 zile, şi speranţa este ca, de exemplu, săptămâna viitoare zona Colentina să aibă din nou apă caldă. Rămâne acea întrebare dacă se sparge ţeava în altă parte sau nu. Iarna ai toate CET-urile în funcţiune şi, dacă ai o problemă pe o magistrală, poţi să alimentezi în celălalt CET. Vara ai doar două CET-uri în funcţiune, celelalte sunt în revizie, când s-a spart o conductă (…) nu ai cum să alimentezi şi atunci perioada respectivă nu dai apă caldă. Acesta este motivul pentru care vara sunt mai multe probleme cu apa caldă decât iarna”, a explicat şeful Termoenergetica.

Potrivit acestuia, CET-urile sunt foarte vechi şi au nevoie de reparaţii şi revizii, îndeosebi în condiţiile în care iarna sunt suprasolicitate. „Suntem într-o situaţie critică, din care ieşi cu reparaţii, cu oameni, cu muncă”, a spus Claudiu Creţu.

În București sunt închise peste 40 de puncte ale rețelei de termoficare

El a indicat, totodată, că municipalitatea mai are de achitat datorii în contul subvenţiilor, însă şi-a exprimat speranţa că situaţia se va rezolva în perioada următoare.

„Primăria lucrează la posibilitatea de a se împrumuta pentru a-şi plăti datoriile şi a putea intra în normalitate financiară. Într-adevăr, în acest moment, supravieţuim cu bani puţini, dar semnalul pe care vreau să-l dau este unul pozitiv, pentru că problemele pe care le avem şi impactul major pe care-l are acest sistem cred că a dus la conştientizarea tuturor factorilor de decizie că Bucureştiul nu poate să lase oamenii în frig. (…) Primăria Generală nu a scăzut ritmul de plată în ultima perioadă, a plătit mai mult. Datoria la momentul de faţă e undeva la 400 şi ceva de milioane de lei”, a completat Claudiu Creţu.

Totodată, Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB), a precizat joi că ritmul în care este reabilitat sistemul de termoficare din Capitală nu poate fi mărit, deoarece compania nu are suficient personal.

La momentul actual, în București sunt închise peste 40 de puncte ale rețelei de termoficare. Din cauza numărului mic de personal, lucrările efectuate de CMTEB sunt prioritizate în funcție de importanța lor. Care sunt aceste puncte de termoficare puteți citi AICI.

Îți mai recomandăm și:

Cookies