Patru cutremure s-au produs în România, în minivacanţa de Rusalii

de:
31 mai 2015
0 Afișari
Patru cutremure s-au produs în România, în minivacanţa de Rusalii

UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 01.12, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 138 kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sărat (42 de kilometri), Covasna (46 de kilometri), Focşani (51 de kilometri), Buzău (51 de kilometri) şi Vălenii de Munte (59 de kilometri).

Primul seism, cu magnitudinea 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Potrivit INFP, mişcarea telurică a avut loc la ora 00:57 şi s-a produs la o adâncime de 113 km, informează Realitatea.net.

Un alt cutremur s-a produs la ora 12:50. Cu o magnitudine de 2,4 grade pe scara Richter, seismul a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Potrivit aceleiaşi surse, seismul a avut loc la o adâncime de 28 km.

La ora 20:13 a avut loc al treilea cutremur. De data aceasta, magnitudinea a fost de 3 grade pe scara Richter. Potrivit INFP, acesta s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 117 km.

Cookies