ȘTIRI

Trei cutremure s-au produs astăzi în zona seismică Vrancea

Cutremurul de 3,2 grade s-a produs la ora 11.00, la adâncimea de 130 de kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Buzău. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Covasna (41 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Focşani (52 de kilometri), Târgu Secuiesc (55 de kilometri) şi Buzău (56 de kilometri).

Tot în judeţul Buzău s-a produs şi cutremurul de 2,6 grade, acesta fiind înregistrat la ora 08.48, la adâncimea de 96 de kilometri. Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt: Râmnicu Sărat (29 de kilometri), Focşani (38 de kilometri), Buzău (45 de kilometri), Mărăşeşti (53 de kilometri) şi Covasna (58 de kilometri).

Cel de-al treilea cutremur, cu magnitudinea de 2,7 grade, s-a produs în judeţul Vrancea, la ora 06.25, la adâncimea de 87 de kilometri. Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt: Covasna (38 de kilometri), Focşani (44 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri), Râmnicu Sărat (50 de kilometri) şi Mărăşeşti (51 de kilometri).

În zona seismică Vrancea s-au produs, în ianuarie, mai multe cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Sursa: Mediafax


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button