Trei clădiri de patrimoniu din București vor fi consolidate seismic, anunță Nicușor Dan. Una e în Sectorul 5, celelalte sunt în Sectorul 1

08 mart. 2023
412 Afișari
Trei clădiri de patrimoniu din București vor fi consolidate seismic, anunță Nicușor Dan. Una e în Sectorul 5, celelalte sunt în Sectorul 1
Trei clădiri de patrimoniu din București vor fi consolidate seismic, anunță Nicușor Dan. Una e în Sectorul 5, celelalte sunt în Sectorul 1 | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primăria Capitalei a anunțat că trei clădiri de patrimoniu din București urmează să fie consolidate seismic și renovate energetic. Unul dintre imobile se află în Sectorul 5, iar alte două în Sectorul 1. Banii necesari pentru aceste obiective de investiții vor fi obținuți prin PNRR Componenta 5 – Valul Renovării.

PMB consolidează trei clădiri de patrimoniu din București

Imobilul din Sectorul 5 vizat de către Primăria Municipiului București este încadrat pe lista monumentelor istorice din oraș Acesta este situat pe Strada Mihai Vodă numărul 13. Clădirea urmează să fie consolidată atât seismic, cât și termic, după cum a transmit PMB într-un comunicat de presă.

Clădirea a fost construită înainte de anul 1935 și este încadrată în clasa de risc seismic RSL. Are o suprafață de 1.820 de metri pătrați și este utilizată ca și locuință colectivă. Clădirea multietajată dispune de:

  • Subsol,
  • Parter,
  • 4 etaje,
  • Mansardă.

Imobilul din strada Mihai Vodă este încadrat pe ista monumentelor istorice din oraș, fiind situat în Construită Protejată 16 – Calea Victoriei.

Valoarea totală de finanțare ce a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 7.463.108,56 lei cu TVA. De asemenea, PMB a informat că proiectul, demarat în luna ianuarie a acestui an, va fi implementat până în data de 30 iunie 2026.

Imobilele aflate în Sectorul 1

Primăria Capitalei a transmis că alte două clădiri încadrate pe lista monumentelor istorice vor fi consolidate din punct de vedere seismic și renovate energetic. Este vorba despre:

  • Clădirea aflat în Intrarea Victor Eftimiu numărul 9, Sector 1, București,

Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic RS1. Aceasta a fost construită între anii 1934-1935 și are o suprafață de 9.453 mp.

Imobilul este inclus pe Lista Monumentelor Istorice București, fiind amplasat în amplasată în Zona Construită Protejată nr. 42 – Brezoianu.

Valoarea totală de finanțare ce a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 36.015.649,73 lei cu TVA.

  • Clădirea aflată pe Strada Boteanu, nr. 3A-3B, Sector 1, București.

Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic RS1 și a fost construită în anul 1936. Aceasta este împărțită în două corpuri ce au o suprafață: de 4.997 de mp (Corp A), 5.597 mp (Corp B).

Imobilul este înscris în lista Monumentelor Istorice, fiind amplasat în Zona Construită Protejată nr. 16 – Calea Victoriei.

Valoarea totală de finanțare ce a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 43.437.752,20 lei cu TVA.

Cookies