Trei centre deschise în Sectorul 1 pentru persoanele fără adăpost pe timp de iarnă. Unde le putem găsi

11 ian. 2021
16 afișări
Trei centre deschise în Sectorul 1 pentru persoanele fără adăpost pe timp de iarnă. Unde le putem găsi

Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 pot fi găzduite, pe toată perioada în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, în centre sociale ale Primăriei.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis luni, persoanele adulte pot fi cazate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost din Şoseaua Odăi nr. 3-5, cu o capacitate de 60 de locuri, iar copiii la Complexul Social de Servicii Pinocchio din Strada Minervei nr. 31 A. De asemenea, pentru mamele cu copii autoritatea locală pune la dispoziţie Centrul Maternal Sf. Nicolae, care oferă posibilitatea găzduirii, ca şi celelalte două centre, inclusiv pe timpul nopţii. Cei cazaţi beneficiază de hrană, asistenţă medicală, îmbrăcăminte şi materiale de igienă personală.

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 s-a constituit o echipă mobilă care are rolul de a asigura intervenţia în cazul copiilor străzii, persoanelor fără adăpost care necesită un ajutor imediat din cauza situaţiilor dificile în care se află şi care le pun în pericol siguranţa.

În paralel, poliţiştii locali vor intensifica patrulele pe străzi pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

Bucureştenii pot veni în ajutorul echipelor mobile ale Primăriei Sectorului 1 semnalând prezenţa oamenilor fără adăpost pe străzi la 021/9540, apelabil 24 h din 24 (Poliţia Locală) sau la 0734.454.543 (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului).

Cookies