Trei cartiere din București ar putea rămâne fără căldură în sezonul rece. „Va fi cea mai grea iarnă din istorie”

23 sept. 2021
23799 Afișari
Trei cartiere din București ar putea rămâne fără căldură în sezonul rece. „Va fi cea mai grea iarnă din istorie”
Trei cartiere din București ar putea rămâne fără căldură în sezonul rece. „Va fi cea mai grea iarnă din istorie”

Trei cartiere din București ar putea rămâne fără căldură în sezonul rece. „Va fi cea mai grea iarnă din istorie”, a declarat administratorul public municipal Sorin Chiriță.

Trei cartiere din București ar putea rămâne fără căldură în sezonul rece. Cele mai vulnerabile zone din Capitală în ceea ce privește furnizarea apei calde. „Va fi cea mai grea iarnă din istorie”, a declarat Sorin Chiriță, administrator public al municipiului București, care a fost și administratorul special al falimentarei RADET.

Trei cartiere din București ar putea rămâne fără căldură în sezonul rece

Sorin Chiriță a spus care vor fi cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. Astfel, zonele cele mai vulnerabile ale Capitalei sunt:

  • Colentina,
  • Fundeni,
  • Aviației.

Recomandăm și: Scenariu posibil: căldura se scumpește în București cu 60%. Romgaz a dublat prețul gazelor furnizate Elcen

Fostul administrator special al falimentarei RADET București, acum administrator municipal, a declarat că este „surprins” de faptul că de la 1 an de când a fost semnat contractul de finanțare, încă nu a fost lansată procedura de licitație pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Aici vorbim despre 200 de kilometri din rețeaua primară a Capitalei, a mai spus Chiriță.

Tot el a spus și ce soluții ar avea bucureștenii care locuiesc în aceste zone vulnerabile.

„Din păcate, nu au prea multe opțiuni”, a declarat Sorin Chiriță, potrivit Antena3.

Dacă prea mulți oameni ar alege să folosească radiatoare electrice ar supraîncărca rețeaua și această situație poate duce la avarii serioase. Rețeaua electrică nu rezistă la astfel de consumatori, a mai spus Sorin Chiriță.

„Va fi cea mai grea iarnă din istorie”

Un efort suplimentar ar putea fi făcut de către Primăria Municipiului București și Termoenergetica, în ceea ce privește acoperirea acestui deficit al furnizării apei calde. Cei responsabili ar trebui să fie extrem de atenți la presiuni, „cu privire la toate punctele termice”.

Recomandăm și: O să dârdâim mult și bine în case și iarna asta, scuze de vești proaste în prima zi friguroasă de toamnă. Problemele cu căldura din București rămân, iar o zonă anume e foarte vulnerabilă

Situația ar fi trebuit rezolvată prin intermediul unor investiții.

„Pentru că, și dacă ești magician, nu ai putea rezolva lucrurile peste noapte”, a mai spus administratorul special al RADET București pentru sursa citată.

Situația din Capitală se agravează de la o zi la alta, de la o lună la alta, iar bucureștenii simt acest lucru. Robert Chiriță a declarat că aceasta va fi cea mai grea iarnă din istoria Bucureștiului, în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă și agent termic.

Cookies