Trei câini maidanezi, capturați în Sectorul 5. ASPA a acționat la solicitarea Poliției Locale

24 mart. 2023
193 Afișari
Trei câini maidanezi, capturați în Sectorul 5. ASPA a acționat la solicitarea Poliției Locale
Trei câini maidanezi, capturați în Sectorul 5. ASPA a acționat la solicitarea Poliției Locale | Sursă foto: Facebook-ASPA

Trei câini fără stăpân (maidanezi) au fost capturați în București, mai exact în Sectorul 5. Acțiunea a fost realizată joi, 23 martie 2023, de către echipele de captură ale ASPA.

Trei câini maidanezi, capturați de pe străzile din Sectorul 5

Echipele de captură ale Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) au fost însoțite și de un medic veterinar. Acțiunea a fost realizată în urma unei solicitări făcute de către Poliția Locală Sector 5.

Animalele fără stăpân umblau libere în zona străzilor Drumul Ghindari și Strada Ghidigeni. În total trei căței au fost capturați. Dintre aceștia:

  • Doi au fost prinși utilizându-se o pușcă cu tranchilizant,
  • Cel de-al treilea a fost prins prin metode nontraumatice specifice.

ASPA anunță că pe parcursul lunii februarie, din Sectorul 5, au fost capturați 55 de câini fără stăpân ce umblau pe domeniul public. De asemenea, Autoritatea a anunțat că în 2022 au fost capturați 344 din acest sector, animale ce au fost duse în adăposturi.

Cei care abandonează animale pe strada trebuie sancționați

ASPA a informat că ridicarea câinilor lipsiți de stăpân, de pe domeniul public, nu este suficientă pentru a rezolva această problemă tot mai des semnalată de bucureșteni. Asociația anunță pentru remedierea problemei trebuie sancționate persoanele care:

  • Nu au câinii microcipați și sterilizați,
  • Abandonează câini pe domeniul public,
  • Lasă câinii să iasă din curte pe strada de lângă casă,
  • Nu își împrejmuiesc corespunzător curțile.

Anul acesta, două femei au fost omorâte de căini ce erau lăsați liberi pe domeniul public. În luna ianuarie, o femeie a fost ucisă în zona Lacul Morii de o haită de câini maidanezi. O lună mai târziu, în februarie 2023, o altă femeie a fost atacată și omorâtă de un câine de talie mare. De această dată, femeia mersese să hrănească câinele tatălui său,  animal ce fusese adoptat chiar din centrele ASPA.

La acest moment nu există un raport care să arate care este numărul exact al câinilor fără stăpân din Capitală. În 2022, ASPA a capturat circa 1.700 de maidanezi, mare parte dintre aceștia fiind găsiți în sectorul 6.

Cookies