Trei bulgari, prinşi după ce au montat dispozitive de copiere a datelor pe un bancomat din Bucureşti

de:
07 iun. 2016
0 afișări
Trei bulgari, prinşi după ce au montat dispozitive de copiere a datelor pe un bancomat din Bucureşti

Datele obținute erau folosite pentru clonarea unor carduri ce erau folosite pentru retragerea de bani din Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„La data de 5 iunie a.c., polițiiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. București au organizat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale formate din cetățeni bulgari care se ocupau cu skimming. Astfel, la scurt timp după ce ar fi instalat dispozitive de skimming la un bancomat din București, trei cetățeni bulgari au fost opriți de polițiști în Giurgiu. În urma perchezițiilor efectuate asupra bărbaților și a autoturismului cu care aceștia se deplasau, au fost descoperite si ridicate dispozitive de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum și mai multe carduri. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi desfășurat acest tip de activități infracționale începând cu lună martie a acestui an, încercând să compromită ATM-uri din București și Giurgiu.”, adaugă sursa citată.

Pe 6 iunie, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. a dispus reținerea celor 3, urmând ca aceștia să fie prezentanți instanței competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cookies