Trei bucureşteni au fost reţinuţi, după ce au încercat să jefuiască un curier VEZI VIDEO

de:
28 oct. 2010
2 Afișari
Trei bucureşteni au fost reţinuţi, după ce au încercat să jefuiască un curier VEZI VIDEO

Trei tineri din Bucureşti, toţi în vârstă de 19 ani, au fost reţinuţi, pe 28 octombrie, după ce au încercat să jefuiască un angajat al unei companii de curierat.

Cei trei bucureşteni crezuseră că au găsit soluţia perfectă pentru a face bani uşori. Pe data de 16 octombrie, unul dintre ei a contactat pe internet un bărbat care scosese la vânzare un lanţ cu medalion, în greutate de 54 de grame şi în valoare de 5.000 de lei, cerând ca produsul să-i fie livrat printr-o firmă de curierat. Și-a dat un nume fals şi o adresă din strada Tulnici, sectorul 4, şi a cerut să fie contactat telefonic de curier înainte de livrare, se menţionează într-un comunicat al Poliţiei Bucureşti.

Patru zile mai târziu, curierul l-a contactat telefonic pe tânărul bucureştean, care a cerut ca produsul să-i fie livrat la o altă adresă decât cea stabilită iniţial, una de pe strada Râul Sadului, tot din sectorul 4. Ceva mai târziu, curierul l-a sunat din nou pe tânăr, informându-l că ajunsese la destinaţie şi că urma să urce cu liftul la etajul şapte.

Aici au intrat în schemă ceilalţi doi făptaşi, care îl aşteptau pe curier să iasă din lift, purtând cagule pe faţă. Unul dintre ei era înarmat cu un pistol, iar celălalt cu un baston telescopic. Ei fuseseră anunţaţi de partenerul lor de infracţiune, poziţionat la intrarea în bloc, că angajatul firmei de curierat se îndrepta spre ei. Când bărbatul şi-a făcut apariţia, cei doi l-au lovit cu bastonul în faţă şi l-au ameninţat cu pistolul, cerându-i să le dea coletul.

Planul celor trei tineri a fost însă dat peste cap, deoarece curierul lăsase pachetul cu lanţul şi medalionul în maşină. Le-a explicat asta şi i-a implorat să nu-l omoare. Între timp, ţipetele victimei le-au atras atenţia vecinilor de bloc, astfel că cei doi suspecţi au luat-o la sănătoasa, cu mâna goală.

În urma percheziţiilor ulterioare efectuate la domiciliile celor trei suspecţi, poliţiştii au găsit pistolul, cagulele, mănuşile şi bastonul telescopic din metal pe care aceştia le-au folosit la comiterea faptei. Ei au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi de lucrătorii Secţiei 15 pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie, respectiv de complicitate la tentativă de tâlhărie.

Cookies