Trei baruri din București, închise pentru nerespectare legii antifumat. Polițiștii au controlat 60 de locații

05 feb. 2023
405 Afișari
Trei baruri din București, închise pentru nerespectare legii antifumat. Polițiștii au controlat 60 de locații
Trei baruri din București, închise pentru nerespectare legii antifumat. Polițiștii au controlat 60 de locații Sursă foto: Facebook-Poliția Locală București

Poliția Locală a Municipiului București a făcut controale în București, iar în urma acestora trei baruri au fost închise deoarece nu respectau legea antifumat.

Acțiunile de control au avut loc la finalul acestei săptămâni.

60 de localuri, controlate de polițiștii locali

Polițiștii locali ai Direcției Control din cadrul DGPLCMB au efectuat controale în serile de joi și vineri în circa 60 de baruri și localuri din București. Locațiile controlate se aflau în următoarele zone:

  • În apropierea unor mari campusuri universitare,
  • În mall-uri,
  • În alte zone intens frecventate.

Acțiunile de verificare au vizat respectarea dispozițiilor legale referitoare la interzicerea fumatului în spațiile închise ale unităților de alimentație publică.

În 21 dintre locațiile controlate de inspectorii DGPLCMB s-a constatat că în interiorul locațiilor respective pe mese se aflau scrumiere.

De asemenea, unii clienți au fost surprinși chiar în timp ce fumau. Astfel că, au fost date amenzi atât persoanelor prinse că fumau, cât și reprezentanților legali ai localurilor controlate.

Pentru încălcarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun modificată și completată prin Legea nr.15/2016, polițiștii locali au aplicat amenzi contravenționale atât reprezentanților legali ai restaurantelor, cât și fumătorilor prinși „în flagrant”, transmite Poliția Locală București

Trei baruri din București au fost închise pentru încălcarea legii antifumat

În ceea ce privește trei dintre localurile controlate din Capitală, polițiștii au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, pentru neregulile ce au fost constate s-a dispus și suspendarea activității pentru aceste locații.

În total, în urma controalelor efectuale la finalul acestei săptămâni, au fost date amenzi ce au ajuns la o valoare totală de 118.500 de lei. Poliția Locală a Municipiului București a anunțat că acest timp de acțiuni de control vor fi continuate și în perioada următoare.

Cookies