Trei bărbați sunt cercetați pentru tentativă de omor după ce au împușcat un bărbat într-o parcare din Chiajna. Procurorii au făcut 9 percheziții în București și Ilfov

19 mart. 2024
266 Afișari
Trei bărbați sunt cercetați pentru tentativă de omor după ce au împușcat un bărbat într-o parcare din Chiajna. Procurorii au făcut 9 percheziții în București și Ilfov
Trei bărbați sunt cercetați pentru tentativă de omor după ce au împușcat un bărbat într-o parcare din Chiajna. Procurorii au făcut 9 percheziții în București și Ilfov | Sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei

Trei persoane sunt suspectate de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniştii publice. Un dosar a fost deschis după ce un bărbat a fost împușcat în picior, luna trecută, în parcarea unui supermarket din Chiajna, Ilfov.

Trei persoane sunt suspectate de tenativă de omor în cazul bărbatului împușcat în Chiajna

În urma cercetărilor s-a stabilit că, pe data de 15 ianuarie 2024, suspecții au folosit arme letale, în parcarea unui supermarket din Chiajna, trăgând cu acestea într-o mașină în care se aflau patru persoane.

Un bărbat a fost împușcat în picior, iar în urma acelorași incidente violente, o altă persoană a fost rănită ușor, scrie News.ro.

La acel moment, Poliția a anunțat că face cercetări în acest caz. Inițial, dosarul a fost deschis în aceeași seară la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, fiind preluat prin ordonanță de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție.

Parchetul de pe lângă ICCJ a transmis marți, printr-un comunicat, următoarele:

În seara zilei de 15 ianuarie 2024, în parcarea unui supermarket situat în comuna Chiajna, județul Ilfov, trei persoane înarmate cu două arme de foc letale (armă de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă, și armă de foc letală scurtă, de tip pistol), pentru care nu dețineau permis de port și uz de armă, s-au deplasat cu două autovehicule în parcarea unui complex comercial situat pe aceeași stradă.

În fața unui restaurant situat în acea zonă, unul dintre suspecți a executat un foc cu arma de foc letală de tip pușcă cu țeavă lisă către un autovehicul în care se aflau patru persoane. Un alt suspect a executat mai multe trageri cu arma de foc letală scurtă, de tip pistol, către una din persoanele vătămate, provocându-i acesteia leziuni traumatice, respectiv plagă împușcată transfixiantă gambă dreaptă, ce i-au pus viața în primejdie, necesitând pentru vindecare un număr de 25-30 (douăzeci și cinci-treizeci) zile de îngrijiri medicale, precum și către o altă persoană vătămată, căreia i-a provocat o leziune traumatică ce a necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale, nepunându-i viața în primejdie.

Procurorii au realizat marți, 19 martie, 9 percheziții în București și Ilfov, în baza mandatelor emise de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București.

Pe numele a trei suspecți există mandate de aducere. Aceștia sunt cercetați pentru tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies