Trei bărbaţi, prinşi furând cabluri de la lifturile unor blocuri din Bucureşti VIDEO

de:
21 mart. 2013
0 Afișari
Trei bărbaţi, prinşi furând cabluri de la lifturile unor blocuri din Bucureşti VIDEO

Poliţiştii Capitalei au pornit pe urmele celor trei suspecţi încă din luna ianuarie, întrucât existau date şi indicii temeinice conform cărora aceştia ar fi sustras mai multe cabluri electrice de la mai multe lifturi. Totodată, prin intermediul acestor furturi, hoţii au pus în pericol siguranţa şi integritatea fizică a locuitorilor imobilelor în cauză pentru că au distrus părţi din mecanismele ascensoarelor.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în perioada 22 ianuarie – 2 februarie, suspecţii ar fi tăiat şi furat peste 200 de metri de cabluri electrice, pe care ulterior le-ar fi ars în vederea obţinerii conductorilor de cupru din componenţa cablurilor. După obţinerea materialului feros, suspecţii l-au vândut către mai multe centre de colectare a deşeurilor feroase, producând un prejudiciu în valoare de peste 7.700 de lei.

În prezent, cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat. Oamenii legii documentează în continuare întreaga activitate infracţională a celor trei suspecţi.

Pentru a se reduce riscul producerii unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei le recomandă bucureştenilor să adopte o conduită preventivă şi să acorde o mare atenţie persoanelor care pătrund în blocul în care locuiesc.

„Nu lăsaţi necunoscuţii să pătrundă în imobil sau nu ţineţi uşa deschisă pentru cineva care soseşte când ieşiţi din clădire. Instalarea unui interfon, montarea unei yale la uşile de acces în scara blocului şi existenţa de chei numai la cei ce locuiesc cu forme legale în imobil, vă oferă un sentiment de siguranţă şi vă protejează pe dumneavoastră şi bunurile comune împotriva persoanelor cu intenţii infracţionale. În plus, instalarea unui dispozitiv de supraveghere video a perimetrului blocului, dar şi a unui sistem de iluminare cu senzori de mişcare, contribuie semnificativ la creşterea gradului de protecţie a bunurilor şi a persoanelor care domiciliază în acel imobil. Totodată, asiguraţi contragreutăţiile metalice ale ascensorului prin sudarea acestora cu ajutorul unor dispozitive metalice, astfel încât să împiedicaţi sustragerea lor”, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Cei care sunt martorii unor infracţiuni trebuie să anunţe imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112 şi să nu atingă sau să mişte de la locul lor bunurile asupra cărora s-a acţionat, întrucât ar putea şterge urme sau ar putea îngreuna astfel activitatea poliţiştilor care vor veni să facă cercetări la faţa locului.

Cookies