Trei băieţi din Bucureşti au făcut primul milion de dolari dintr-o aplicaţie online

de:
30 aug. 2011
1 Afișari
Trei băieţi din Bucureşti au făcut primul milion de dolari dintr-o aplicaţie online

Tinerii au creat o aplicaţie numită UberVU, prin care companiile pot monitoriza pe reţelele de socializare şi pe siteuri mesajele postate despre ele, Like-urile sau plângerile. În acest fel, companiile pot preveni crize de PR şi pot interveni cu mesaje, atunci când consideră necesar.

350 de firme din lume, majoritatea din Silicon Valley şi Londra, au cumpărat aplicaţia, între care şi nume foarte sonore, ca Banca Mondială sau Pay Pal. DE altfel, în 2008, proiectul lora fost declarat unul dintre cele mai promitatoare start-up-uri din Europa. Statutul a fost obtinut dupa ce uberVU s-a numarat printre castigatorii competitiei SeedCamp – un eveniment cu durata de o saptamana care are loc in Londra si este destinat tinerilor antreprenori din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Cei trei, Dan Ciotu, Vladimir Oane şi Dragoş Ilinca îşi împart funcţiile în firmă, în care nu au investit decât suma necesară capitalului social: două milioane de lei vechi. Dragoş coordonează afacerea de la Londra, iar ceilalţi doi vor trebui să se hotărască în curând cine va prelua conducerea filialei din New York şi cine va rămâne la Bucureşti.

Mai multe despre cei trei tineri citiţi în Adevărul.

Cookies