Trei angajaţi DSP Bucureşti, REȚINUȚI într-un dosar de DELAPIDARE. Prejudiciul: 300.000 de euro

de:
16 iul. 2015
0 Afișari
Trei angajaţi DSP Bucureşti, REȚINUȚI într-un dosar de DELAPIDARE. Prejudiciul: 300.000 de euro

Oamenii legii au reţinut, joi, trei angajaţi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti în dosarul în care se fac cercetări pentru delapidare şi spălare de bani, după ce ar fi făcut achiziţii fictive de la societăţi de tip „fantomă”, notează Mediafax citat de romanialibera.ro.

Percheziții la Direcția de Sănătate a Municipiului București, într-un caz de delapidare

Poliţiştii bucureşteni au făcut şase percheziţii, miercuri, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi la locuinţele mai multor persoane, printre care şi angajaţi ai DSP.

Patru persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere au dat declaraţii în faţa anchetatorilor. La finalul audierilor, trei dintre persoanele audiate au reţinute, iar procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă, pentru delapidare şi spălare de bani.

„În cursul lunii martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au început documentarea activităţii unui grup, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2011 – 2014, suspecţii au efectuat diverse achiziţii publice fictive, de la mai multe societăţi cu comportament de tip fantomă.

Astfel, prin intermediul uneia dintre persoanele implicate, care deţinea un post în cadrul instituţiei publice vizate, cu ajutorul altor doi angajaţi, dintre care unul deţinea şi calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, erau acceptate la plată şi decontate facturi ce nu aveau la bază operaţiuni reale, fiind prestate fictiv „servicii tipografice, grafică şi tipar policromie „.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin săvârşirea faptei este de aproximativ 300.000 de euro.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani, cu trei persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies