Trecerile de pietoni de lângă școlile din București ar putea fi supraînălțate. Autoritățile vor lua o decizie săptămâna aceasta

31 mai 2021
125 afișări
Trecerile de pietoni de lângă școlile din București ar putea fi supraînălțate. Autoritățile vor lua o decizie săptămâna aceasta

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de miercuri, 2 iunie, se află un proiect care propune supraînălțarea trecerilor de pietoni din preajma școlilor, din motive de siguranță. Dacă va fi aprobat, proiectul va fi pus în practică de Administrația Străzilor din București.

Potrivit proiectului de pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri, sunt vizate trecerile de pietoni nesemaforizate aflate la o distanță mai mică de 300 de metri de unitățile de învățământ, conform Gândul.

„În vederea sporirii gradului de siguranţă rutieră din proximitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti, se aprobă demararea procedurilor de supraînălţare a trecerilor de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de oricare din intrările în incinta acestora, acolo unde nu se afectează circulaţia mijloacelor de transport în comun”, a motivat inițiatoarea proiectului.

Cine este consilierul care a inițiat acest proiect

Ana Ciceală, consilierul din partea USR-PLUS este responsabilă cu inițierea și alcătuirea acestui proiect. Cu toate acestea, în cazul în care va fi aprobat, proiectul va fi pus în practică de către Administrația Străzilor din București, ținându-se cont de o serie de aspecte tehnice.

Ciceală a precizat faptul că decizia supraînălțării trecerilor de pietoni ar putea fi o măsură mai eficientă și de lungă durată în comparație cu limitatoarele de viteză.

Limitatoarele de viteză din plastic, cauciuc sau asfalt cu lăţime de 40-50 cm sunt foarte incomode pentru biciclişti, sunt problematice în cazul deszăpezirilor, sunt de cele mai multe ori rupte în cadrul acţiunilor de îndepărtare a zăpezii şi, în general, dispar în maxim un an de la instalare”, a explicat Ana Ciceală.

Consilierul USR-PLUS a subliniat importanța unei astfel de măsuri și în vederea reducerii „spre zero a diferenţei de nivel dintre trotuare şi asfalt, lucru foarte util pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru ceilalţi cetăţeni care folosesc cărucioare”.

Propunerea vine în contextul în care Capitala se confruntă cu dificultăți ridicate la capitolul refacerii infrastructurii stradale și a marcajelor rutiere.

„A devenit efectiv periculos să circuli prin București”, spune Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 a postat zilele trecute pe Facebook un mesaj în care punea accentul pe pericolul pe care îl presupune circulația pe străzile din București, indiferent dacă vorbim despre șoferi sau despre pietoni.

„Toți știm că a devenit efectiv periculos să circuli prin București. Fie cu mașina, fie pe jos, riscul de accident e mult peste ce ar trebui să fie într-o capitală europeană. Treceri de pietoni și marcaje șterse. Indicatoare rupte sau obstrucționate.

Limitatoare uzate. Stâlpi de protecție puși la pământ. La toate acestea se adaugă o serie nesfârșită de nevoi neimplementate. Sunt sute de indicatoare și limitatoare rămase restante din anii trecuți. Câte? Unde? Nimeni nu știe exact”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

 

Cookies