Trecere de pietoni din București, vopsită ocolind o MAȘINĂ parcată pe zebră FOTO

de:
28 aug. 2015
1 Afișari
Trecere de pietoni din București, vopsită ocolind o MAȘINĂ parcată pe zebră FOTO

Trecerea de pietoni a fost vopsită recent, în ultimele 24 de ore, alături de mai multe marcaje rutiere și pietonale din zona bulevardului Coposu și din apropiere de Calea Călărași.

Zebra se află la intersecția dintre Calea Călărași și strada Alexandru Sihleanu, în Sectorul 3. 

În imaginile surprinse de B365.ro se poate observa cum trecerea de pietoni a fost revopsită doar parțial, din cauza unei mașini parcate chiar pe trecerea de pietoni. 

La sfârşitul lunii mai, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis ca maşinile parcate neregulamentar să nu mai fie ridicate de pe străzi. În ultimul an, doar în sectoarele 1,4 şi 6 din Capitală mai acţionau hingherii auto.

Răspunsul autorităților

Într-un răspuns la solicitarea B365.ro, Primăria Capitalei susține că lucrarea a fost îngreunată de mașina parcată ilegal și că aceasta va fi finalizată până vineri seară. 

„Trasarea trecerii de pietoni de la intersectia Calea Calarasi cu strada Alexandru Sihleanu nu a putut fi executata integral datorita unui autovehicol parcat neregulamentar pe trecerea de pietoni. Trecerea a fost executata in proportie de 95%, urmand ca pana in decursul acestei seri aceasta lucrare sa fie finalizata. In parbrizul masinii a fost lasata o instiintare , prin care proprietarul masinii era informat ca urmeaza a se trasa trecerea de pietoni. Cu toate acestea proprietarul masinii a impiedicat marcarea trecerii de pietoni. Conform Codului Rutier autovehiculele nu au voie sa parcheze decat cu 25 m inainte si dupa o trecere de pietoni. Masurile pentru astfel de situatii sunt atribuite Politiei Locale a Sectorului 3. In acest moment, in conformitate cu Ordonanta 195 si regula de aplicare a acesteia, coroborata cu Hotararea 9 a Inaltei Curti de Casatie ridicarea autovehiculelor este ilegala”, au declarat reprezentanții municipalității.

Cookies