HUFFÎN LUMELIBERTATEAȘTIRI

„Trebuie să luăm măsuri rapide și decisive”. O nouă variantă a coronavirusului a fost descoperită

Pandemia cauzată de noul coronavirus a afectat tot globul, iar acum, s-a descoperit că virusul a suferit o mutație. Aceasta ar putea fi cauza pentru numărul în continuă creștere al îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus în Marea Britanie.

Peste 1.000 de cazuri ale noii variante

Matt Hancock, ministrul britanic al sănătății, a declarat luni că au fost identificate peste 1.000 de cazuri ale noii variante de coronavirus, în principal în sud-estul Angliei.

„Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei”, a declarat ministrul Matt Hancock într-o intervenţie în faţa parlamentului.

Deși nu există în prezent nimic care să sugereze că noua tulpină ar putea provoca boli mai grave sau că nu va răspunde la un vaccin, Hancock a spus că ar putea contribui la rate mai mari de infecție.

„În ultima săptămână, am văzut creșteri exponențiale foarte accentuate ale virusului în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire”, a declarat Hancock într-un comunicat, potrivit Reuters.

„Nu știm în ce măsură acest lucru se datorează noii variante, dar indiferent de cauza sa, trebuie să luăm măsuri rapide și decisive”, a spus el, anunțând că întreaga capitală și unele zone învecinate vor intra într-un „Nivel de alertă înalt ”.

Londra are noi restricții

La începutul lunii decembrie, guvernul a implementat un sistem de restricții pe trei niveluri în Anglia pentru a încerca să țină sub control un al doilea val al coronavirusului, după un blocaj național de o lună. Peste 40% dintre cetățeni au fost plasați în cea mai mare categorie de risc.

Cu toate acestea, Londra, ale cărei 9 milioane de oameni și un centru financiar de vârf la nivel mondial îl fac motorul economiei britanice, a fost inițial lăsată în nivelul mediu al restricțiilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button