Trattoria il Calcio, dar mai altfel: de lux

de:
18 apr. 2011
4 Afișari
Trattoria il Calcio, dar mai altfel: de lux

Știm cam toţi cum sunt trattoriile il Calcio. Măcar o dată am vizitat unul din multele restaurante din întreg oraşul şi am încercat pastele Il Calcio. Venise, se pare, vremea, ca Il Calcio să treacă la nivelul superior: un restaurant italienesc elegant. Atmosfera le-a ieşit destul de bine în localul din strada Clucerului: lambriurile din lemn închis la culoare se potrivesc cu lămpile care împrăştie o lumină plăcută, iar serviciul este foarte atent. Rostul televizoarelor pe pereţi este mai puţin clar, mai ales că stau deschise pe Fashion TV, dar la clientela care include şi destule „fashionistas”, probabil că era nevoie de o distracţie atunci când la masă nu sunt subiecte de discuţie.

Meniul este mult mai bogat decât cel de la trattorii, dar include şi felurile de mâncare de acolo. Nu am reuşit să stabilim dacă pastele sunt mai bune sau nu în comparaţie cu cele de la trattorii: în privinţa pennelor siciliene verdictul a fost că sunt mai cremoase şi mai bune, în privinţa pastelor carbonara – că sunt la fel. Preţurile sunt în schimb mai piperate: cam cu 50% mai „iuţi”. Pastele despre care vorbeam, de exemplu, sunt la Trattoria din Dr. Taberei 20 de lei, iar la restaurant 29 de lei. Am stabilit, în schimb, că supa cremă de ciuperci la 14 lei este la fel cu cea de 10 din Trattoriile celelalte. Dar trebuie să recunoaştem că atmosfera şi serviciul merită suma plătită în plus.

Restaurantul are, în plus, mai multe produse specifice italieneşti, cum ar fi burrata – servită cu roşii cherry. Excelentă, dar şi 68 de lei porţia. Foarte bună este şi carnea de vită: viţelul de lapte e foarte lăudat de cei care l-au încercat. Fiorentina seamănă mult cu cea de la mama ei de-acasă (apropo, dacă ajungeţi la Florenţa, să mergeţi la restaurantul Ciro and Sons – nu e doar unul din restaurantele preferate ale lui Mutu, ci şi unul dintre cele mai bune din oraşul italian). Un sfat, însă: luaţi o porţie pentru două persoane! Este imensă, peste un kilogram, din care vă veţi sătura amândoi şi vă va rămâne şi un os imens pentru câine 😉 .

La desert, nu vă recomand tiramisu. M-a dezamăgit. Tortul Krantz e bun, dar e o adevărată bombă calorică. Asta e, nu poţi să mănânci şi italienesc şi dietetic.

La notă se adaugă şi o taxă de couvert, de 7 lei de persoană. Dar la începutul mesei veţi primi câteva gustărele excelente: între ele, un risotto cu sos de şampanie.

Cookies