Tratamentul-minune anti-Covid a fost aprobat azi. Când va fi disponibil

26 feb. 2021
1662 Afișari
Tratamentul-minune anti-Covid a fost aprobat azi. Când va fi disponibil

Tratamentul-minune anti-Covid a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente. Acesta a fosy folosit și de fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Tratamentul-minune anti-Covid a fost aprobat, reprezentând încă un pas înainte pe frontul luptei cu pandemia de coronavirus.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat, vineri, că a finalizat evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron și că aceasta poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, anunță realitatea.net.

Reprezentanții EMA au stabilit, totodată, și în ce condiții poate fi administrat tratamentul.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA, în luna noiembrie a anului trecut, fiind administrat fostului președinte american Donald Trump.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, se arată într-un comunicat al EMA, citat de HotNews.ro, care precizează, de asememenea, și că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările europene până la emiterea unei autorizații de piață.

Potrivit EMA, decizia a fost luată în urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab, rezultatele preliminare aratând că aceasta reduce încărcătura virală, fapt ce a dus la mai puține vizite medicale care să aibă drept cauză COVID-19.

Tratamentul-minune anti-Covid a fost aprobat. Efecte secundare

În ceea ce privește efectele secundare ale administrării acestui tratament, majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate.

Tratamentul va fi primi autorizare pentru piață după finalizarea evaluării continue („rolling review”) demarate la 1 februarie.

Medicamentul pentru tratarea COVID-19 este în teste la Institutul ”Matei Balș”, specialiștii urmând să stabilească pe viitor eficiența acestuia.

Cookies