Tratamente pentru combaterea căpușelor, în parcurile din București

de:
20 mai 2013
0 afișări
Tratamente pentru combaterea căpușelor, în parcurile din București

Echipele de lucrători ai ADP Sector 4 vor acţiona în primă fază în parcurile Lumea Copiilor şi Orăşelul Copiilor, având în vedere obligaţia administratorilor de spaţii verzi de a aplica astfel de tratamente, impusă prin Hotărârea 53/23.03.2012 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Astfel, sarcina combaterii acestor insecte revine Autorităţii Locale Sector 4, stropirile urmând să fie efectuate pe etape, în lunile mai-iunie şi septembrie ale anului în curs.

n acelaşi timp, tot în planul preocupărilor şi acţiunilor întreprinse pentru protejarea fondului dendrologic, cât şi pentru a preîntâmpina orice tip de disconfort produs locuitorilor Sectorului 4, Primarul Cristian Popescu – Piedone  adresează şi în acest an un apel către instituţiile cu atribuţii în efectuarea stropirilor împotriva omizilor, dăunători vegetali care au cauzat în anii precedenţi distrugeri semnificative ale vegetaţiei din Sectorul 4.

„Stropirile trebuie realizate la timp şi în mod susţinut, în funcţie de stadiul de evoluţie al acestui dăunător. Trebuie respectate perioadele prevăzute, orarul aplicării tratamentelor, cât şi concentraţia soluţiilor, pentru a nu ne mai confrunta cu situaţiile extrem de neplăcute din anii precedenţi, când vegetaţia Sectorului 4 a fost efectiv invadată şi distrusă aproape în totalitate. De aceea, revin şi adresez un nou apel Centrului pentru Protecţia Plantelor Bucureşti din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, să intervină urgent, pentru că pericolul invaziei creşte direct proporţional cu temperaturile, canicula favorizând înmulţirea omizilor”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, Primarul Sectorului 4. 

Cookies