Tratamente gratuite împotriva gândacilor în subsolurile blocurilor din București. PMB: Asociația de proprietari trebuie să facă o cerere + să trimită poze cu insectele

16 mai 2023
293 Afișari
Tratamente gratuite împotriva gândacilor în subsolurile blocurilor din București. PMB: Asociația de proprietari trebuie să facă o cerere + să trimită poze cu insectele
Tratamente gratuite împotriva gândacilor în subsolurile blocurilor din București. PMB: Asociația de proprietari trebuie să facă o cerere + să trimită poze cu insectele | Sursă foto: Facebook-NicușorDan

Primăria Capitalei a anunțat că, în perioada următoare, demarează o acțiune prin care vor fi aplicate tratamente împotriva gândacilor aflați în subsolurile blocurilor de locuințe. Acestea vor fi aplicate la cererea asociațiilor de proprietari.

Tratamente împotriva gândacilor, aplicate în subsolurile blocurilor de PMB

Nicușor Dan a anunțat marți, 16 mai 2023, că în perioada următoare Primăria Capitalei va aplica tratamente de deparazitare împotriva gândacilor aflați în subsolurile blocurilor din oraș. Edilul a anunțat că aceste sunt gratuite.

Au fost incluse, începând din acest an, în Planul Unitar de Acțiune aprobat de Consiliul General al Municipiului București, transmite primarul general.

Dezinsecție va presupune o intervenție ce include două tratamente. Acestea urmează să fie aplicate la un interval de 14 zile. Nicușor Dan a anunțat că tratamentele vor fi aplicate exclusiv în subsolurile blocurilor de locuințe.

Asociația de proprietari trebuie să depună o cerere

Tratamentele nu vor fi aplicate în toate blocurile din oraș. Pentru a beneficia de aceste tratamente împotriva gândacilor, oferite gratuit de către Primăria Municipiului București, este necesară depunerea unei cereri.

  • Această trebuie să fie depusă de asociația de proprietari/locatari.

Președintele sau administratorul asociației poate efectua înscrierea în program completând formularul de pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție. Iată linkul către FORMULAR.

Pentru înscriere va fi necesară încărcarea unei fotografii care să ateste existența gândacilor în subsolul blocului. 

Cei de doresc să primească mai multe informații referitoare la această campanie pot transmite întrebările și neclaritățile pe adresa de e-mail: [email protected], sau la numărul de telefon: 0790192540.

Începând de astăzi, 16 mai 2023, Compania Municipală Eco Igienizare București demarează al 2-lea tratament de combatere a larvelor de țânțari, în zonele:

  • Din vecinătatea malurilor lacurilor,
  • Cu vegetație dezvoltată în interiorul lacului.

Compania Municipală Eco Igienizare a transmis că se va interveni la: Lacul Herăstrău, Lacul Morii, Cișmigiu, Tei, Circului, Național, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străulești și Palatele Brâncovenești Mogoșoaia.

Substanța biocidă ce urmează să fie utilizată pentru aceste tratamente este aprobată de către Ministerul Sănătății. Aceasta nu pune în pericol flora și fauna de pe malurile lacurilor.

Cookies